Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vezi cum vrea Ministerul Educatiei sa schimbe structura anului scolar

Marti, 10 Mai 2011, ora 09:51
4613 citiri
Vezi cum vrea Ministerul Educatiei sa schimbe structura anului scolar
Foto: Arhiva

Anul scolar va suferi modificari, vacanta de vara va fi mai scurta, iar cea de iarna mai lunga. Nu se stie inca daca aceste schimbari intra in vigoare incepand cu anul scolar 2011-2012 ori cu 2012-2013.

Dupa ce au primit mai multe variante de la societatea civila, reprezentantii din Ministerul Educatiei, citati de Evenimentul Zilei, se gandesc ca cel mai potrivit ar fi ca vacanta de vara sa fie mai scurta.

"Tendinta este sa creasca numarul de zile de scoala si sa ajungem la nivelul mediei europene. Printre ultimele variante consultate, luam in calcul disparitia vacantelor intersemestriale, cresterea vacantei de Pasti si scurtarea celei de vara", a declarat Oana Badea, secretar de stat in preuniversitar.

Pe de alta parte, sindicalistii din invatamant se declara deja revoltati de schimbarile preconizate.

"In fapt, doresc sa creasca cu inca doua saptamani durata anului scolar. Logic era sa se se faca o reforma a programei scolare pentru fiecare disciplina si, apoi, stabilit numarul de saptamani necesar parcurgerii acesteia", este opinia lui Liviu Marian Pop, secretar general in Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

Vacantele elevilor, in functie de Sarbatori si concediile parintilor

Elevii ar putea intra in vacanta in perioadele in care si parintii lor sunt in concediu, in urma alte impartiri a anului scolar, anunta recent ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Cred ca este momentul sa evaluam daca trecerea de la trimestre la semestre este solutia potrivita, dar o evaluare facuta de experti, pentru a nu cadea in pacatul de a schimba de dragul schimbarii. Ar trebui sa cerem un punct de vedere al Ministerului Muncii pentru a vedea care este perioada in care parintii isi iau concedii. Ca sa vedem cand avem frecventa maxima a concediilor", a declarat Funeriu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#vacanta elevi scurte, #programa scolara elevi vacanta , #vacanta elevi