Ziare.com
Sebastian Burduja

Despre Sebastian Burduja

 

Studii

Sebastian a absolvit un program de dublu masterat in administrarea afacerilor si in politici publice la Harvard Business School si la Harvard Kennedy School of Government. Este licentiat in stiinte politice al Universitatii Stanford, cu specializare principala in politici comparate si specializari secundare in economie si sociologie.

Activitate profesionala

Sebastian este presedinte si membru fondator al Platformei Actiunea Civica a Tinerilor (PACT), a cărei misiune este de a reda România cetățenilor ei pentru a construi împreună o țară în 3D: democratică, dezvoltată și demnă.

Din 2012 pana la final de 2015 a lucrat ca specialist in Dezvoltare Sociala la Banca Mondiala, la sediul central din Washington D.C., concentrandu-si activitatea in regiunile Europa si Asia Centrala. In aceasta calitate, a derulat numeroase proiecte de asistenta tehnica pentru dezvoltarea regiunilor si zonelor urbane din Romania.

In trecut, a fost si consultant al Dalberg Global Development Advisors, companie specializata in proiecte de tara si solutii de dezvoltare la nivel mondial. A mai lucrat la Comisia Economica a Natiunilor Unite pentru Europa (UNECE), la McKinsey & Co., la National Endowment for Democracy si la Institutul Freeman Spogli pentru Afaceri Internationale.

Este Presedinte de Onoare si membru fondator al Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) și membru fondator al Fundatiei CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani). Este membru al filialei din Washington D.C. a Global Shapers, organizatie a World Economic Forum.

Publicatii

A publicat articole pe tema democratiei si luptei anticoruptie romanesti in jurnale de specialitate din Statele Unite si a colaborat cu reputati analisti politici, precum  Larry Diamond si David Gergen.

Este autorul cartii „Intre speranta si deziluzie. Democratie si anticoruptie in Romania postcomunista" (Humanitas, 2015).

Sebastian Burduja
Sebastian Burduja

Cariera:  Co-fondator si presedinte al Fundatiei CAESAR

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Sebastian Burduja, le puteti trimite la adresa de e-mail personalitati@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor