Camelia Bogdan, audiata la Parchetul General in dosarul privind inregistrarile lui Ghita

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 17:47
2966 citiri
Camelia Bogdan, audiata la Parchetul General in dosarul privind inregistrarile lui Ghita
Foto: Antena 3

Judecatorul Camelia Bogdan este audiat, miercuri, in calitate de martor, in dosarul in care Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie face cercetari pentru abuz in serviciu privind inregistrarile lui Sebastian Ghita, difuzate dupa disparitia fostului deputat, la postul de televiziune pe care acesta il controleaza.

Camelia Bogdan a fost citata de procurori sa dea declaratii in contextul in care, in 3 ianuarie, la Romania TV, a fost prezentata o inregistrare audio despre care fostul deputat a spus ca este o discutie a lui Traian Basescu despre dosarul lui Dan Voiculescu, fiind invocate numele Cameliei Bogdan, dar si cele ale procurorului sef al DNA Codruta Kovesi si al fostului prim-adjunctul SRI Florian Coldea.

In 8 februarie, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan, care a dat condamnarile din dosarul ICA, pentru ca "a incalcat prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii", respectiv pentru ca a participat la un seminar organizat de Ministerul Agriculturii, acesta fiind parte civila in dosarul ICA.

Camelia Bogdan a spus ca va contesta la Completul de cinci judecatori al instantei supreme decizia CSM privind excluderea sa din magistratura, aratand ca i s-a facut o mare nedreptate, iar sanctiunea este vadit disproportionata in raport cu aspectele care au fost verificate de Inspectia Judiciara.

In dosarul privind inregistrarile lui Sebastian Ghita a fost audiat, in 17 ianuarie, si fostul presedinte Traian Basescu, in calitate de martor.

Dosarul a fost deschis in 4 ianuarie de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu, faptele cercetate fiind legate de inregistrarile prezentate de Sebastian Ghita, prin intermediul postului de televiziune pe care il controleaza.

Dupa deschiderea dosarului, procurorii au decis ridicarea tuturor inregistrarile lui Sebastian Ghita prezentate la Romania TV si audierea persoanelor la care se face referire in aceste materiale video, dar si a altor persoane care ar putea sa ajute la stabilirea imprejurarilor de fapt si de drept in acest caz.

De la disparitia lui Sebastian Ghita, in decembrie 2017, Romania TV a difuzat mai multe inregistrari cu acesta, care face acuzatii grave la adresa procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi.

Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie 2016, fostul deputat fiind atunci dat in urmarire nationala. In 10 ianuarie, instanta suprema a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova. Tot in 10 ianuarie, un alt complet de la instanta suprema a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind dat si in urmarire internationala, prin Interpol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Camelia Bogdan martor dosar Ghita, #Camelia Bogdan audiata dosar Ghita, #dosar abuz serviciu Ghita audieri , #DNA