Din declaratia de avere a lui Sebastian Ghita au disparut 5,5 milioane de dolari

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 11:27
4638 citiri
Din declaratia de avere a lui Sebastian Ghita au disparut 5,5 milioane de dolari
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul Sebastian Ghita are, potrivit ultimei declaratii de avere, trei terenuri si o casa in Ploiesti, ceasuri, bijuterii si obiecte de arta de 17 milioane de euro, un fond de investitii de 18 milioane de euro, insa nu mai este mentionat un cont cu 5,5 milioane dolari pe care il declara in 2014.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, din 15 iunie, deputatul Sebastian Ghita are trei terenuri intravilane in Ploiesti, dobandite in perioada 1999-2008, cu suprafete de 90 de metri patrati, 140 de metri patrati si 265 de metri patrati, unul dintre terenuri fiind detinut impreuna cu sotia sa, Madalina Ghita.

De asemenea, Ghita mai are o casa in Ploiesti, de peste 1.200 de metri patrati, cumparata in anul 2009, tot impreuna cu sotia sa.

Sebastian Ghita acuza DNA: Vor sa ne scoata din joc pe mine, pe Ponta, pe apropiatii lui

Deputatul Sebastian Ghita are ceasuri in valoare de 900.000 de euro, bijuterii in valoare de 3,1 milioane de euro si obiecte de arta de 13 milioane de euro, dobandite in perioada 1997-2012.

In declaratia sa de avere, deputatul a mai mentionat doua conturi bancare in care are 18.000 de lei si un fond de investitii la UBS Elvetia in valoare de 18 milioane de euro, deschis in 2011.

In declaratia de avere din 2014, el nota si un cont bancar deschis in 2013, in care erau 5,5 milioane de dolari, acest cont nemaifigurand insa si in actuala declaratie de avere.

De asemenea, Ghita mentioneaza in ultima sa declaratie de avere ca a acordat doua imprumuturi in nume personal, unul in valoare de 90,3 milioane de euro, iar altul de 9 milioane de dolari, imprumuturi care apar si in declaratia de avere din 2014.

In ultimul an, in calitate de deputat, Ghita a avut un venit 58.890 de lei, iar sotia sa, Madalina, a obtinut de la SC Studio Harry un venit de 18.680 de lei.

DNA extinde urmarirea penala

Procurorii DNA au extins urmarirea penala impotriva deputatului Sebastian Ghita, pentru noi fapte de coruptie comise de cand acesta este parlamentar, dar si inaintea mandatului si vor extinde si sechestrul asigurator asupra bunurilor acestuia, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Sebastian Ghita, noi acuzatii de coruptie in perioada cand era deja parlamentar

Conform surselor citate, Sebastian Ghita este acuzat de noi fapte de coruptie savarsite inainte de 2012, data la care a fost ales deputat intr-un colegiu din judetul Prahova, dar si in perioada mandatului de parlamentar.

De asemenea, sursele judiciare au precizat ca procurorii DNA Ploiesti vor extinde sechestrul asigurator asupra averii lui Sebastian Ghita, in conditiile in care pe o parte din bunurile acestuia a fost deja pus sechestru in dosarul in care este urmarit penal pentru sprijinirea unui grup infractional organizat, alaturi de Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, de presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, dar si de alti inculpati cu putere de decizie in judetul Prahova.

Seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita se afla sub control judiciar de peste 120 de zile in dosarul in care DNA Ploiesti ancheteaza modul de derulare a contractului din fonduri europene pentru extinderea lucrarilor de canalizare din orasul Comarnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Sebastian Ghita avere, #Sebastian Ghita cont lipsa avere, #Sebastian Ghita disparut bani , #DNA
Comentarii