Directorul "disparut" de la Romania TV a venit la DNA

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 11:30
4110 citiri
Directorul "disparut" de la Romania TV a venit la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul postului de televiziune Romania TV (RTV), Alexandru Iacobescu, s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti, pentru a fi audiat de procurori in calitate de martor in dosarul lui Iulian Hertanu.

Alexandru Iacobescu este directorul general al postului RTV, iar pe conturile acestuia, ca si pe conturile televiziunii, procurorii DNA Ploiesti au dispus instituirea masurii sechestrului asigurator.

Iacobescu trebuia sa fie audiat miercuri, cand mai multi apropiati ai deputatului Sebastian Ghita s-au prezentat la sediul DNA Ploiesti, insa acesta nu a venit si nici nu a fost gasit la locuinta sa, asa ca procurorii au decis sa il aduca cu mandat.

Directorul general al RTV, imprumutat de Ghita cu 90 de milioane de euro, de negasit

Despre Alexandru Iacobescu se cunoaste faptul ca a primit un imprumut in valoare de 90 milioane euro de la Sebastian Ghita.

La sediul DNA Ploiesti a venit vineri dimineata si deputatul Sebastian Ghita "pentru noi audieri in acelasi dosar".

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, pe 24 iunie, luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum si poprirea celor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 51 de societati comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghita.

Sechestrul se aplica pana la concurenta sumei de aproape 130 de milioane de lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice.

Sechestrul pus de procurori pe averea lui Ghita afecteaza si postul Romania TV

Procurorii DNA au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand lui Sebastian Ghita, fara limita de suma, in vederea asigurarii confiscarii speciale si confiscarii extinse.

De asemenea, anchetatorii ar fi luat masuri asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 24 persoane fizice pana la concurenta sumei de 130 de milioane de lei, cu exceptia a doua treimi din drepturile primite cu titlu de salariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#director RTV DNA, #director RTV gasit, #director RTV audiat DNA , #DNA
Comentarii