Dosar penal dupa inregistrarea cu Basescu prezentata de Sebastian Ghita. Cum a reactionat fostul presedinte

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 17:44
37210 citiri
Dosar penal dupa inregistrarea cu Basescu prezentata de Sebastian Ghita. Cum a reactionat fostul presedinte
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a deschis, miercuri, dosar penal dupa inregistrarea audio prezentata de Sebastian Ghita in care Traian Basescu vorbeste despre informatii pe care le primea din dosare aflate in curs de solutionare.

Procurorii PICCJ s-au autosesizat in acest caz, dupa informatiile publicate in mass-media privind posibile amestecuri in actul de justitie, in urma inregistrarii care a fost facuta publica de fostul deputat Sebastian Ghita.

In inregistrare este redat un dialog intre fostul presedinte Traian Basescu si o alta persoana cu care discuta despre informatii pe care le-ar fi primit legat de dosare aflate in curs de solutionare.

"In cursul zilei de astazi, 4 ianuarie 2016, la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, a fost inregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informatiilor facute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul Romania TV.

In aceasta inregistrare, Traian Basescu relata despre informatiile pe care le primea in legatura cu cauze judiciare aflate in curs de solutionare", a anuntat Ministerul Public.

Dupa anuntul Parchetului, Basescu a scris pe Facebook ca saluta "decizia Parchetului General de a se autosesiza in chestiunea dezvalurilor facute de Sebastian Ghita la RomaniaTv".

In inregistrarea audio Traian Basescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocand si numele judecatorului Camelia Bogdan, dar si pe cele ale procurorului sef al DNA, Codruta Kovesi, si pe al prim-adjunctului SRI, Florian Coldea.

Fostul presedinte Traian Basescu a scris pe pagina sa de Facebook ca recunoaste inregistrarile facute publice de Sebastian Ghita, precizand ca sunt din "discutii private" din ultimele luni ale anului 2016, dar ca acestea au fost editate, "ceea ce este de natura a crea unele confunzii".

Fostul deputat Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie, cand nu s-a mai prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova din Ploiesti, unde trebuia sa semneze in cadrul controlului judiciar impus in dosarul in care este cercetat pentru mai multe fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politiei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va lua in discutie pe 5 ianuarie inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva in lipsa in cazul lui Sebastian Ghita.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Parchet dosar penal inregistrare Ghita Basescu, #inregistrare Ghita Basescu, #Ghita arestare preventiva , #DNA