Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fostul director al Hidro Prahova, pe care Ghita a spus ca nu il cunoaste: Ne cunoastem de 20 de ani

Marti, 30 Iunie 2015, ora 19:59
5354 citiri
Fostul director al Hidro Prahova, pe care Ghita a spus ca nu il cunoaste: Ne cunoastem de 20 de ani
Foto: Captura Youtube/Adevarul Ploiesti/Arhiva 24 iunie

Fostul director general al SC Hidro Prahova Dumitru Pantea, audiat marti la DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care este cercetat Sebastian Ghita, sustine ca il cunoaste pe Ghita de 20 de ani, infirmand astfel spusele deputatului care afirma saptamana trecuta ca nu il cunoaste pe Pantea.

Dumitru Pantea a fost audiat la DNA Ploiesti, in calitate de suspect in dosarul de coruptie in care sunt inculpati cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, precum si deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Pantea a afirmat, la finalul audierilor, ca il cunoaste pe Sebastian Ghita de 20 de ani, infirmand astfel spusele deputatului care afirma saptamana trecuta ca nu il cunoaste pe Pantea.

De asemenea, intrebat daca Ghita a mintit cand a afirmat ca nu se cunosc, Pantea a spus: "Nu stiu daca a mintit, eu nu l-am auzit".

Deputatul Ghita, disperat de procurori: Ce sugestie ii face ministrul Justitiei

Fostul director general al SC Hidro Prahova, care s-a pensionat la scut timp de la deschiderea dosarului lui Iulian Hertanu, a mai spus ca in acest caz exista denunturi facute de reprezentanti ai unor firme care au participat la licitatii in calitate de ofertanti si care au pierdut, acestia facand sesizari la DNA fiindca au presupus ca a fost favorizat un anume ofertant.

Sebastian Ghita a afirmat, in 25 iunie, la iesirea de la DNA Ploiesti, ca nu ii cunoaste pe functionarii firmei Consiliului Judetean Prahova, SC Hidro Prahova, si ca, in acest context, nu avea cum sa faca presiuni asupra lor pentru ca asocierea din care facea parte firma lui Iulian Hertanu, SC Grossmann Engineering Group, sa obtina contractul si sa deconteze fonduri europene derulate prin Hidro Prahova.

"Aceasta chestiune Grosmann nici nu stiu daca mai are vreun prejudiciu. Nici nu stiu daca atunci cand au facut expertiza tehnica nu cumva nu au descoperit ca lucrarile erau facute, ca evita sa spuna domnii procurori. Dar, daca ma intrebati, ceea ce au inventat atunci cu Grossmann si cumnatul lui Ponta ca nu si-a facut lucrarile, astazi, vad in expertiza ca nu-i asa. Astazi vad ca ei efectuasera 70 la suta din lucrari si primisera 30 la suta din bani. (...) Mai stiu si am mai spus faptul ca eu l-am cunoscut pe cumnatul prim-ministrului dupa doi ani.

Ca nu am cunoscut niciun functionar de la Hidro, nici astazi nu-i cunosc. Nici pe martorii lor, nici pe martorii sub acoperire, nici pe functionari. Eu nu i-am cunoscut, daramite sa numesc in functii sau sa fac presiuni. Nici astazi principalul denuntator care este protejat de procuratura, acel domn care a facut Prahova sa piarda 160 de milioane de euro, nici astazi acel om nu este verificat de procurori", afirma Sebastian Ghita la iesirea de la DNA, unde procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala impotriva sa pentru noi fapte de coruptie.

Ghita vrea audiere la procurorul general si ii cheama martori pe Basescu, Ponta, Oprea si Dragnea

Intrebat cine este acel om care este principalul denuntator, Ghita a raspuns: "Domnul acesta, Pantea", referindu-se la Dumitru Pantea, fostul director al SC Hidro Prahova din perioada in care s-au incheiat contractele care fac obiectul anchetei DNA.

"Acest domn Pantea nu s-a intalnit absolut niciodata cu mine, nu ma cunoaste", a mai spus Sebastian Ghita.

Marti, la DNA Ploiesti, a fost audiata in calitate de martor si directorul economic al SC Hidro Prahova, Catalina Bozianu, care la iesire a declarat ca nu putea sa nu faca deconturile catre SC Grossman Engineering Group, firma lui Iulian Hertanu, atat timp cat o factura avea toate vizele si era asumata de catre dirigintele de santier.

Ce se intampla cu contractele lui Ghita cu statul derulate prin firmele pe care i s-a pus sechestru?

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. In 23 aprilie, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar, pentru evaziune fiscala, deturnare de fonduri europene, constituire de grup infractional.

In acelasi dosar, au mai fost plasati sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Sebastian Ghita DNA denuntatori HidroPrahova, #Dumitru Pantea cunoscut Ghita Hidro Prahova , #DNA
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
ne cunoastem ....din vedere...cand DNA e pe aproape...