Ghita: Cum de Kovesi se poarta ca un politician, iar noua ni se atrage atentia cand vorbim de justitie?

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 12:34
5513 citiri
Ghita: Cum de Kovesi se poarta ca un politician, iar noua ni se atrage atentia cand vorbim de justitie?
Foto: captura video Digi24

Deputatul Sebastian Ghita a declarat, joi, dupa ce a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitiei (PICCJ), ca toti cetatenii Romaniei trebuie sa fie egali in fata legii, inclusiv Laura Codruta Kovesi, procurorul general al DNA, chiar daca aceasta este prietena cu presedintele Klaus Iohannis.

Sebastian Ghita a fost audiat, joi dimineata, in cazul denuntului sau privind teza de doctorat a lui Kovesi, la Parchetul instantei supreme, unde ar fi trebuit sa aduca probe si sa nominalizeze celelalte persoane implicate.

Desi la intrare avea la el un stick, deputatul nu a vrut sa spuna daca a adus sau nu probe noi, insa s-a aratat "convins ca vor fi audiate si alte persoane, care sa certifice cele spune de mine, (...) persoane care au participat impreuna cu mine la aceasta intamplare".

Intrebat ce infractiune vizeaza ancheta, Ghita a spus ca mai bine "ii lasam pe procurori sa faca incadrarea faptelor".

Sebastian Ghita: Parchetul General ne arata ca orice cetatean, chiar si Kovesi, poate fi investigat

"Eu ma bucur ca Parchetul General a avut curajul si a inceput sa faca o ancheta care o vizeaza chiar pe Laura Codruta Kovesi. Este o chestiune de normalitate in statul roman, pe care trebuie sa o accepte si cei mai mari admiratori ai doamnei Kovesi - Voiculescu, cei de la Antena 3...nu stiu ce i-a facut sa o injure atat de tare acum trei ani si sa o pupe atat de tandru zilele acestea", a declarat Sebastian Ghita.

Intrebat de jurnalisti daca se simte vizat de afirmatiile presedintelui Klaus Iohannis, care cu putin timp in urma i-a criticat pe politicienii care transmit mesaje antijustitie inainte de campania electorala, deputatul a spus ca nu.

"Nu ma simt vizat, cum nu inteleg de ce o chestiune juridica este tratata de doamna Kovesi politic, ca doamna Kovesi nu e politician. Tot timpul ni se atrage atentia 'nu va referiti la justitie', dar dansa cum se poarta ca un politician?

In tara asta toti cetatenii trebuie sa fie egali, si Kovesi trebuie sa fie la fel ca toti ceilati. Oricat de buna este relatia dintre Iohannis si Kovesi, Iohannis nu o poate situa mai presus de lege", a precizat parlamentarul.

Sebastian Ghita a facut marti un autodenunt la Parchetul General, in care a dezvaluit ca el si alti demnitari au falsificat raportul tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, pe care o suspectau de plagiat. Totusi, procurorul sef al DNA a spus ca nu a plagiat in lucrarea sa.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Sebastian Ghita Kovesi, #Sebastian Ghita Kovesi Iohannis, #Sebastian Ghita plagiat Kovesi, #Sebastian Ghita audiat , #DNA
Comentarii