Ghita poate merge in Parlament, doar ca... e vacanta. Inalta Curte i-a dat voie sa plece din Ploiesti (Video)

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 12:07
3300 citiri
Ghita poate merge in Parlament, doar ca... e vacanta. Inalta Curte i-a dat voie sa plece din Ploiesti (Video)
Foto: Digi 24 TV

Deputatul Sebastian Ghita poate parasi Ploiestiul si poate exercita functia de parlamentar, au decis vineri judecatorii ICCJ, care au schimbat controlul judiciar impus de procurorii DNA in cazul sau.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva. Parlamentarii sunt insa in vacanta pana la inceputul lunii septembrie.

Lui Ghita i s-a interzis sa-si exercite functia de deputat: Multumesc ca nu am fost omorat sau impuscat! (Video)

"Admite plangerea formulata de inculpatul Ghita Sebastian impotriva ordonantei din 24 iunie 2015 emisa in dosarul nr.218/P/2014 (...)

Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti modifica continutul controlului judiciar fata de inculpatul Ghita Sebastian dupa cum urmeaza: - extinde limita teritoriala pe care inculpatul are obligatia de a nu o depasi decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent de la teritoriul localitatii Ploiesti la teritoriul Romaniei; - inlatura obligatia de a nu desfasura activitate in calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei. Mentine celelalte obligatii din continutul controlului judiciar", se arata in minuta ICCJ.

De asemenea ICCJ a decis vineri sa amane pentru data de 13 iulie pronuntarea in privinta contestatiei depuse de Sebastian Ghita si unele dintre firmele pe care procurorii sustin ca acesta le controleaza impotriva sechestrului impus de DNA.

Comentand decizia ICCJ de a modifica control judiciar, Sebastian Ghita a declarat pentru Stiri pe surse ca incet-incet lumea trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca legea trebuie sa aiba dreptate si ca justitie fac judecatorii.

"Doua chestiuni s-au intamplat, mai tehnice. In primul rand ideea ca modificarea controlului judiciar este o chestiune pe care un judecator o cenzureaza a fost luata in considerare. Asadar, daca in cele 60 de zile un procuror modifica continutul controlului judiciar, masurile de restrictionare a libertatii unui cetatean, atunci un judecator este cel chemat sa cenzureze aceasta decizie.

Al doilea lucru tine de aceasta chestiune cu oprirea unui membu al Parlamentului sa mearga la vot. Nu stim motivarea, o asteptam, e foarte important ce va spune judecatorul ICCJ. Imi pare rau ca viata m-a adus pe mine in situatia de a fi supus acestor proceduri si de a se da decizii si verdicte care ma privesc pe mine ca persoana dar care seteaza de fapt niste reguli in societate", a declarat Ghita.

Ghita, la Inalta Curte - A contestat controlul judiciar si sechestrul pe avere (Video)

In 24 iunie, Sebastian Ghita anunta la iesirea de la DNA ca procurorul de caz a extins urmarirea penala impotriva sa in dosarul cumnatului premierului, Iulian Hertanu, si i-au impus noi interdictii: nu mai avea voie sa paraseasca orasul de domiciliu, Ploiesti, si sa isi exercite functia de deputat.

Ghita, necajit ca are sechestru pe avere: Am si eu de platit facturi. Masura ma impiedica sa exist

Printre acuzatiile extinse se numara si faptul ca Sebastian Ghita ar fi folosit bani negri in avantajul lui Victor Ponta in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.

Sebastian Ghita spunea atunci ca, in ceea ce priveste interdictia de a parasi Ploiestiul, procurorul de caz nu i-a dat nicio explicatie.

Cazul lui Ghita cel interzis in Parlament ar putea ajunge la CCR

"Asupra mea s-a luat o noua masura, fara sa stiu ce am facut, sa nu parasesc Ploiestiul...nu am incalcat nici cealalta masura, care nu-mi permitea sa parasesc tara, de aceasta data procurorul Onea a considerat ca nu trebuie sa parasesc Ploiestiul.

Ghita, noi atacuri la DNA: Pare un fel de razbunare. Azi vorbesc cu procurorul general (Video)

Nu mi-a dat explicatii, mi-a spus ca asa crede dansul, el e procurorul, el cerceteaza, drepturile si liberattile mele sunt la dispozitia dansului, sa ma adresez Inaltei Curti, daca am nemultumiri", a declarat Ghita.

Deputatul a acuzat ca toate actiunile DNA din ultima perioada impotriva sa si a altor persoane apropiate lui si premierului Victor Ponta au la baza un sigur scop, si anume ca prim-ministrul sa isi dea demisia de la Palatul Victoria.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sebastian Ghita control judiciar, #Sebastian Ghita Parlament , #DNA