Ghita ramane in Ploiesti: Ce sansa mai are deputatul sa fie lasat in Parlament (Video)

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 11:26
5029 citiri
Ghita ramane in Ploiesti: Ce sansa mai are deputatul sa fie lasat in Parlament (Video)
Foto: B1 TV

Directia Nationala Anticoruptie a respins plangerea depusa joi de deputatul Sebastian Ghita, care a vrut sa scape astfel de interdictia exercitarii functiei sale in Camera Deputatilor, masura impusa asupra sa cu o zi inainte de procurorii anticoruptie din Ploiesti.

Insa, pe 16 iunie, deputatul contestase deja in instanta masura controlului judiciar, sesizare care ii fusese respinsa si care nu mai poate fi reluata decat la expirarea masurii impuse de procurori, adica cel mai devreme pe 16 august.

Masura controlului judiciar poate fi contestata o singura data, conform Codului Penal, iar DNA a atasat a doua masura preventiva de controlul judiciar, asa incat nici interdictia de a veni la Parlament nu poate fi atacata timp de 2 luni, pana expira controlul judiciar.

Miercuri, procurorii DNA Ploiesti au dispus fata de Ghita interdictia desfasurarii activitatii de deputat si interdictia de a parasi Ploiestiul, fara incuviintarea prealabila a procurorului competent.

Aberatia zilei: Ghita se pune sub protectia lui Nitu

Ghita, interzis in Camera Deputatilor? Seful CCR: Nu stiu daca se poate, nici n-am auzit de asa ceva

Fata de aceasta masura, deputatul a depus plangerea la procurorul-sef al sectiei de urmarire penala din DNA, respectiv procurorul superior celui de caz, insa vineri solicitarea sa a fost respinsa.

Ghita paraste DNA la Parlament ca i-a interzis sa-si exercite functia de deputat: Sa intervina CCR

Sebastian Ghita a fost miercuri la DNA Ploiesti, unde procurorii l-au anuntat ca a fost extinsa urmarirea penala pe numele lui pentru noi fapte de coruptie comise de cand acesta este parlamentar, dar si inaintea mandatului si, totodata, au extins si sechestrul asigurator asupra bunurilor acestuia.

De asemenea, procurorii au modificat unele masuri preventive luate impotriva lui Sebastian Ghita, acesta avand acum interdictie sa desfasoare activitate in calitatea de deputat, "in exercitarea careia a savarsit fapta", dar si sa paraseasca localitatea Ploiesti, fara a avea incuviintarea prealabila a anchetatorilor.

La iesirea de la DNA, Sebastian Ghita a spus ca noua masura, de a nu parasi Ploiestiul, a fost luata probabil pentru a fi umilit, pentru ca nu a incalcat cu nimic cealalta masura, a interdictiei de a parasi tara, din cadrul controlului judiciar.

Deputatul a anuntat ulterior ca va face plangere penala la procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu.

Lui Ghita i s-a interzis sa-si exercite functia de deputat: Multumesc ca nu am fost omorat sau impuscat! (Video)

Sebastian Ghita a mai afirmat ca o parte din dosarul sau se refera la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 si ca are interdictia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el sustinand ca este un dosar politic care vizeaza "daramarea acestui guvern".

"De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinta ca nu trebuie sa parasesc Ploiestiul. I-am solicitat explicatii, mi-a spus ca asa crede dansul, ca dansul este procuror, eu sunt cetatean si ca drepturile si libertatile mele, intr-o astfel de situatie, cand deschide un dosar, sunt la dispozitia dansului si ca nemultumirile sa le adresez Inaltei Curti de Casatie si Justitie", a precizat Ghita.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Sebastian Ghita plangere DNA, #Ghita interdictie Camera Deputatilor , #DNA