Procurorul general, despre inregistrarea in care apare Ghita: Oricine poate declara ce crede de cuviinta

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 10:50
14094 citiri
Procurorul general, despre inregistrarea in care apare Ghita: Oricine poate declara ce crede de cuviinta
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, joi, intrebat despre inregistrarea in care apare Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie, in care aduce noi acuzatii la adresa procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca oricine poate declara in spatiul public ce crede de cuviinta, "cu conditia sa fie si decent si legal".

"Sunt niste dosare care privesc aceasta persoana si oricine poate declara in spatiul public ceea ce crede de cuviinta, cu conditia sa fie si decent si sa fie legal", a spus procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar.

Fostul deputat Sebastian Ghita, dat disparut din 21 decembrie, vorbeste, intr-un material difuzat miercuri la Romania TV, postul pe care il controleaza, despre legaturile sale cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care sustine ca a cunoscut-o in sediile SRI si o intreaba daca isi mai aduce aminte de o petrecere restransa dintr-o vila din Sinaia, la care aceasta era impreuna cu el si cu Vasile Dancu.

Ghita a adus mai multe documente, sustinand ca sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

Sebastian Ghita a aparut intr-o inregistrare la Romania TV, la un birou, el avand mai multe documente, care ar arata "mistificarea dosarelor" sale. La inceputul inregistrarii, care ar fi fost lasata in urma cu o saptamana la redactia televiziunii, Sebastian Ghita spune ca, daca aceste imagini au inceput sa ruleze, lucrurile nu mai sunt bine deloc.

El a reluat afirmatiile conform carora i s-ar fi cerut sa furnizeze date despre Liviu Dragnea pentru a-i fi lasata familia in pace.

"Niciun argument si nicio ratiune nu ma va mai putea face sa tac. Ceea ce se intampla astazi in Romania este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei si de catre interesele staine pentru a zdrobi votul romanilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale santajat si amenintat sa nu devina prim-ministru.

In ultima perioada am fost si eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului, care in mod direct mi-a spus ca daca fac niste denunturi impotriva lui Liviu Dragnea, mai am o sansa. Mi s-a spus ca daca stiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, rasplata va fi lipsa agresiunii impotriva familiei mele.

Mi-au spus ca imi vor duce mama la DNA. Mi-au spus ca imi vor aresta fratele si prietenii si o sa ma intalnesc cu toti la inchisoare", spune Sebastian Ghita in inregistrare.

Dupa ce a prezentat mai multe documente despre care a sustinut ca sunt si printuri ale schimburilor de mailuri avute cu procurorul sef al DNA, Ghita a intrebat-o pe Kovesi daca isi mai aduce aminte "de petrecerea restransa din vila din Sinaia", la care erau aceasta, impreuna cu el si cu Vasile Dancu. Iata ce declara Dancu despre aceasta petrecere.

"O intreb pe doamna pe Kovesi daca isi aminteste petrecerea din vila din Sinaia, in care ea cu mine si cu Vasile Dancu chefuiam cu lautarii si cantam 'La Chilia-n port', varianta pentru statul de drept", a spune el in inregistrare.

Omul de afaceri Sebastian Ghita ar trebui sa se prezinte joi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, pentru a semna, conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar dispus in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova. Ghita a fost ultima data la IPJ in 19 decembrie, iar dupa doua zile nu a raspuns citatiei procurorilor DNA Ploiesti, fiind cautat de politisti si dat in consemn la frontiera.

Fostul deputat este cautat din 21 decembrie, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat. Ulterior, pe numele lui a fost emis un mandat de aducere.

Marti, instanta suprema a respins cererea DNA Ploiesti de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita si a mentinut masura controlului judiciar pe cautiune, cu interdictia de a parasi tara in acest dosar.

Un complet de trei judecatori de la instanta suprema decisese, in 16 decembrie, ca lui Sebastian Ghita sa ii fie ridicata interdictia de parasire a tarii, una dintre obligatiile din cadrul controlului judiciar pe cautiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Augustin Lazar declaratii Sebastian Ghita, #Ghita inregistrare Romania TV, #Ghita Kovesi petrecere Sinaia, #Ghita acuzatii Kovesi , #DNA