Sebastian Ghita nu s-a prezentat nici azi sa semneze pentru controlul judiciar. Ce urmeaza

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 12:05
4557 citiri
Sebastian Ghita nu s-a prezentat nici azi sa semneze pentru controlul judiciar. Ce urmeaza
Foto: Arhiva/B1 TV

Fostul deputat Sebastian Ghita nu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, unde era asteptat joi, la ora 10.30, pentru a semna, conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar dispus in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Ghita a fost ultima data la IPJ in 19 decembrie, iar dupa doua zile nu a raspuns citatiei procurorilor DNA Ploiesti, fiind cautat de politisti si dat in consemn la frontiera.

Reprezentanti ai Politiei Prahova au declarat pentru News.ro ca, potrivit procedurilor, IPJ Prahova va anunta Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la faptul ca Sebastian Ghita a incalcat prevederile controlului judiciar, urmand ca magistratii sa dispuna in consecinta.

Marti, instanta suprema a respins cererea DNA Ploiesti de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita si a mentinut masura controlului judiciar pe cautiune, cu interdictia de a parasi tara in acest dosar.

Un complet de trei judecatori de la instanta suprema decisese, in 16 decembrie, ca lui Sebastian Ghita sa ii fie ridicata interdictia de parasire a tarii, una dintre obligatiile din cadrul controlului judiciar pe cautiune.

Sebastian Ghita nu avea insa dreptul sa plece din tara fara acceptul procurorilor pentru ca decizia din 16 decembrie, pana la judecarea contestatiei, nu era definitiva.

Fostul deputat este cautat din 21 decembrie, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat. Ulterior, pe numele lui s-a emis un mandat de aducere.

Politistii l-au cautat pe Sebastian Ghita la locuinta sa din Ploiesti, dar si in alte locuri pe care acesta le frecventa, insa nu l-au gasit, iar in 22 decembrie au anuntat Inalta Curte de Casatie si Justitie ca fostul deputat a incalcat termenii controlului judiciar pe cautiune.

De asemenea, politistii au informat DNA Ploiesti ca Sebastian Ghita nu a fost gasit dupa ce pe numele lui a fost emis mandatul de aducere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sebastian Ghita IPJ Prahova, #Sebastian Ghita disparut, #Sebastian Ghita control judiciar , #DNA