Sebastian Ghita ramane inca 60 de zile sub control judiciar

Vineri, 14 August 2015, ora 15:29
1507 citiri
Sebastian Ghita ramane inca 60 de zile sub control judiciar
Foto: Arhiva / Digi24

Deputatul ex-PSD Sebastian Ghita ramane inca 60 de zile sub control judiciar. Procurorii DNA au decis, vineri, prelungirea acestei masuri, atat in cazul sau, cat si in cazul cumnatului premierului, Iulian Hertanu.

Sebastian Ghita nu are voie sa paraseasca tara si nici sa ia legatura cu premierul Victor Ponta. De asemenea, procurorii au prelungit masura controlului judiciar si in cazul deputatului PSD Vlad Cosma si al tatalui sau, Mircea Cosma, fata de care s-a mentinut interdictia de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, informeaza Agerpres.

Ghita este acuzat de procurori de constituire de grup infractional organizat, deturnare de fonduri europene si spalare de bani.

Sebastian Ghita, trimis in judecata (Video)

Intrebat de jurnalisti de la Digi24 cum il afecteaza interdictiile impuse, Sebastian Ghita a replicat: "Stiti ca e si o gluma la jurnalisti cand il intrebi pe unul calcat de camion cum se simte. Gata, sa ne lasam de glume...".

De asemenea, intrebat daca ar fi vrut sa plece la Miami in vacanta, asa cum a facut si in alti ani, Sebastian Ghita a raspuns ca ii place si "la noi la mare".

Noi acuzatii pentru Sebastian Ghita: Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 1,5 milioane lei (Video)

Ghita, Hertanu si cei doi Cosma sunt cercetati in dosarul de deturnare de fonduri europene deschis in legatura cu lucrarile de extindere a canalizarii in Comarnic (Prahova), lucrari finantate de UE, in valoare de aproape 200 de milioane de euro.

In acest dosar, Sebastian Ghita este acuzat ca a facut interventii pentru numirea in functii a unor persoane si obtinerea de informatii confidentiale la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA, precum si ca a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre asocierea Grossman - Euro Construct.

Tigaile lui Sebastian Ghita, subiect fierbinte in presa externa, din SUA pana-n China

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ghita control judiciar, #Sebastian Ghita cumnat Ponta, #Ghita DNA Hertanu , #DNA
Comentarii