Tribunalul amana o decizie privind un nou mandat de arestare pentru Ghita

Luni, 06 Martie 2017, ora 14:55
2137 citiri
Tribunalul amana o decizie privind un nou mandat de arestare pentru Ghita
Foto: Arhiva Hepta.ro

Tribunalul Prahova se va pronunta in 14 martie in privinta solicitarii DNA de emitere a unui nou mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, in cel de-al cincilea dosar deschis de DNA pe numele acestuia.

Tribunalul Prahova urma sa ia in discutie, luni, emiterea unui nou mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, insa instanta a mai cerut anumite documente.

Tot luni, Curtea de Apel Ploiesti urmeaza sa se pronunte in privinta directorului Teamnet Group, Bogdan Padiu, si a administratorului Asesoft, Cristian Anastasescu - cercetati in acelasi dosar alaturi de Ghita - in cazul carora DNA a contestat controlul judiciar.

In cel de-al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita, procurorii DNA Ploiesti cer arestarea in lipsa pentru fostul deputat, acesta fiind acuzat de interventii contra-cost pentru acordarea unor contracte IT cu statul unor firme, unul dintre cei la care ar fi intervenit fiind fostul premier Victor Ponta.

Unul dintre argumentele aduse de procurori in cererea de arestare preventiva se refera la faptul ca Ghita se sustrage mai multor anchete in curs si unul alt mandat de arestare.

Surse din sistemul judiciar sunt de parere ca Sebastian Ghita ar fi fugit intr-o tara cu care Romania nu are acord de extradare, existand suspiciunea ca ar avea protectia unor institutii ale statului. Pe de alta parte, surse din randul celor care il cauta sustin ca acesta ar fi in Romania.

Familia lui Sebastian Ghita nu doreste sa il dea disparut, sotia lui fiind audiata de mai multe ori, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Pe numele lui Sebastian Ghita a fost emis un mandat de arestare in lipsa, dupa ce a incalcat masura controlului judiciar, fiind dat in urmarire nationala si internationala.

In noul dosar in care este vizat Sebastian Ghita sunt cercetati sub control judiciar cumnatul acestuia, Cristian Anastasescu, si Bogdan Padiu, director Teamnet Group, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, dar si constituire a unui grup infractional organizat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sebastian Ghita nou mandat, #Sebastian Ghita dosare, #Sebastian Ghita DNA, #Sebastian Ghita Tribunalul Prahova , #DNA