ICCJ ar putea da sentinta in dosarul in care Ghita e acuzat ca l-a mituit pe Iulian Badescu

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 07:36
1750 citiri
ICCJ ar putea da sentinta in dosarul in care Ghita e acuzat ca l-a mituit pe Iulian Badescu
Foto: Hepta.ro

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea pronunta, luni, sentinta in prima instanta in dosarul privind finantarea ilegala a clubului Asesoft Ploiesti, in care fostul deputat Sebastian Ghita este acuzat ca l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu.

La ultimul termen al procesului din 19 septembrie, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Ghita la o pedeapsa maxima cu inchisoarea pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. Cea mai grava infractiune este spalarea de bani, care are un maxim de 10 ani inchisoare in Legea 656/2002.

De asemenea, procurorul a cerut o pedeapsa maxima si pentru Iulian Badescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

In plus, reprezentantul DNA a solicitat magistratilor obligarea celor doi inculpati la plata in solidar a sumei de 1,5 milioane lei catre Primaria Ploiesti, dar si confiscarea sumelor de 1,1 milioane lei de la Ghita si peste 900.000 lei de la Badescu.

Sebastian Ghita se afla in Serbia, de unde autoritatile romane incearca sa il extradeze.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Iulian Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploiesti - controlat de Ghita - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei.

Finantarea a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul "Promovarea sportului de performanta", organizata de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti.

"Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati", sustine DNA.

Conform procurorilor, Sebastian Ghita a disimulat, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta catre o societate administrata in fapt de Iulian Badescu.

Ulterior, fostul primar al Ploiestiului a transferat aceasta suma de bani catre o alta societate controlata de deputatul Sebastian Ghita, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Sebastian Ghita proces Asesoft , #proces