Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dosarul in care Sebastian Ghita e acuzat de santaj, mutat la Parchet

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 16:09
2908 citiri
Dosarul in care Sebastian Ghita e acuzat de santaj, mutat la Parchet
Foto: Arhiva

Dosarul deschis la DNA dupa ce Carmen Rosu, fost director general AMPOSTRU, l-a acuzat pe Sebastian Ghita de santaj a fost mutat la Parchetul instantei supreme.

"Dosarul constituit in urma sesizarii a fost declinat, la data de 2 iulie 2014, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca faptele care fac obiectul sesizarii nu atrag competenta de solutionare a DNA", precizeaza DNA, intr-un raspuns transmis la solicitarea Mediafax.

Conform sursei citate, dosarul a fost inregistrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica.

La jumatatea lunii mai, deputatul PSD Sebastian Ghita a fost denuntat la DNA de Carmen Rosu, fost director general al Autoritatii de Management POSDRU, fiind acuzat de santaj si trafic de influenta.

Denuntul penal era al doilea pe numele lui Sebastian Ghita in decurs de cateva zile, dupa cel depus la Parchetul General de primarul sectorului 3 Robert Negoita, care a sustinut ca a fost santajat si amenintat cu moartea de deputatul PSD.

Sebastian Ghita, acuzat de santaj si trafic de influenta

Denuntatoarea lui Sebastian Ghita, acuzat de santaj: Am trait un cosmar

Fosta directoare, sustine ca Sebastian Ghita ar fi facut presiuni asupra ei in perioada 2012-2013 pentru ca firma sa, Teamnet, sa castige contracte cu fonduri UE. Carmen Rosu il mai acuza pe Ghita ca a facut trafic de influenta pentru semnarea unor contracte si pentru plati preferentiale pentru firmele sale, printre care si Asesoft.

Ca urmare a verificarilor facute sub autoritatea sa, Carmen Rosu sustine ca ar fi identificat suspiciuni de frauda si incalcari ale legii, iar dupa ce si-a sunat superiorii, Sebastian Ghita ar fi sunat-o si ar fi amenintat-o.

Dosarul deschis ca urmare a plangerii depuse de Robert Negoita a fost clasat saptamana aceasta, din lipsa de probe.

Dosarul lui Ghita, clasat din lipsa de probe

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dosar Ghita santaj Parchet, #dosare DNA Sebastian Ghita, #Carmen Rosu santaj Ghita , #PSD