Dupa declaratiile despre protestele anti-Oprea, Ghita si Diaconu s-au ales cu plangere penala

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 16:40
5138 citiri
Dupa declaratiile despre protestele anti-Oprea, Ghita si Diaconu s-au ales cu plangere penala
Foto: Ziare.com - Arhiva

Miscarea civica Initiativa Romania a formulat si trimis la Parchetul de pe langa ICCJ o plangere penala impotriva deputatilor Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu, pentru savarsirea infractiunilor de amenintare, instigare publica la savarsirea de infractiuni si incitare la ura.

"Am decis sa facem aceasta plangere penala in legatura cu amenintarile si instigarea la violenta formulate public de cei doi deputati PSD/PRU impotriva bucurestenilor care au protestat joi si vineri in fata Senatului si in Piata Universitatii. Plangerea penala vizeaza si minciunile si calomniile la adresa membrilor ONG-urilor participanti la protest, acuzati de atacuri impotriva institutiilor si ordinii constitutionale in Romania, coordonate de finantatori externi.

Consideram ca Sebastian Ghita, Bogdan Diaconu si Partidul Romania Unita promoveaza una dintre cele mai dezgustatoare forme de discurs politic, bazat pe minciuna, xenofobie, ura si incitare la ura, instigare la violenta si amenintari cu violenta", sustin liderii Miscarii civice Initiativa Romania, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, Ghita si Diaconu trebuie sa plateasca pentru declaratiile lor.

"Daca vrem sa ne simtim liberi si protejati intr-o societate asezata, acesti oameni si altii ca ei trebuie sa plateasca civil si penal pentru astfel de actiuni sau declaratii care pot avea consecinte deosebit de grave. Acuzele repetate impotriva ONG-urilor sunt ridicole prin absurditate si caracterul conspirationist. Ele ii descalifica moral si intelectual pe cei care le afirma si propaga, nu pe membrii ONG-urilor. (...)

In acelasi timp, amintim ca doar in Rusia domnului Putin s-au dat legi impotriva finantarii externe a ONG-urilor, iar politicienii au acuzat societatea civila de conspiratii antistatale. In realitate, finantarile domnului Soros sau ale altor persoane sau organizatii internationale care doresc sa sustina proiecte pentru consolidarea democratiei si statului de drept sunt complet onorabile. Ceea ce nu putem spune despre domnii Ghita si Diaconu", conchid liderii Initiativei Romania.

PRU a amenintat public cu o contramanifestatie dupa protestele anti-Oprea, pe motiv ca "Parlamentul Romaniei a fost luat cu asalt de catre un grup bine organizat" finantat de George Soros "care s-a infiltrat in randul cetatenilor romani".

Mii de oameni au protestat in strada, dupa votul prin care Senatul l-a salvat pe Gabriel Oprea de la urmarirea penala ceruta de DNA pentru cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#proteste Oprea Ghita Diaconu plangere penala, #Ghita Diaconu plangere penala proteste , #PSD