Nici PSD nu mai e ce-a fost (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 14 Mai 2014, ora 12:09
8510 citiri
Nici PSD nu mai e ce-a fost (Opinii)

Robert Negoita, vicepresedinte PSD, primar al Sectorului 3, l-a reclamat la Parchet pentru amenintare pe deputatul PSD, Sebastian Ghita.

"Aici am o plangere penala impotriva numitului Sebastian Ghita, deputat, care acum o saptamana m-a sunat si m-a amenintat la telefon intr-un mod josnic si rusinos. M-a amenintat inclusiv cu moartea, adica o chestiune, in opinia mea, foarte grava si, din aceasta perspectiva, cred ca este de datoria mea sa dam un semnal in aceasta tara ca cu astfel de securisme si cu astfel de comportament mergem mai departe.

Este mare pacat ca un deputat in Romania, in Europa, ameninta cu moartea un primar de sector. (...) Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mana mea, o sa te termin. Mori de mana mea, nu o sa te las'", a declarat Robert Negoita.

Robert Negoita, plangere penala impotriva lui Sebastian Ghita: M-a amenintat cu moartea!

Sebastian Ghita neaga categoric: "Nu am mai vorbit cu domnul Negoita nici direct si nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodata legaturi de niciun fel. Ori a visat urat ieri noapte, ori l-a pacalit cineva aseara la telefon".

Sa fiu sincera, a trebuit sa citesc de vreo trei ori stirea si sa ma frec bine la ochi ca sa fiu sigura ca sursa nu e Times New Roman. Nu pentru ca ambele personaje nu s-ar potrivi cu intamplarea. Se potrivesc perfect.

Nu stiu cine spune adevarul si cine minte. Sebastian Ghita este intr-adevar apropiatul, protejatul, unii spun chiar fratele de cruce al premierului Ponta, patronul unei televiziuni pe care o foloseste adesea ca pe o arma politica, si este foarte probabil sa aiba sentimentul puterii si impunitatii totale.

Pe de alta parte, oare chiar sa fi uitat cum l-a doborat pe Vintu, exact cu o plangere penala pentru amenintare cu moartea? Ar trebui sa il fi luat prea tare capul. Si de aceea nu pot exclude nici varianta ca Robert Negoita sa fie cel care vrea sa-i faca de petrecanie lui Ghita folosind un model deja patentat de chiar dusmanul sau, ca razbunare pentru, sa zicem, atacurile sistematice de la Romania TV pe tema concesionarii parcurilor din Sectorul 3.

C-o fi una, c-o fi alta, avem imaginea a doi baroni care se incaiera pe prada. Nici asta nu e neaparat o noutate. Orice partid mare, cu atat mai mult cel mai mare partid din Romania, este impartit in grupuri cu interese divergente. In orice partid, nici macar nu trebuie sa fie foarte mare, exista oameni care se detesta, care se lupta pentru halca de carne, care se dau reciproc pe mana Parchetului. A patit-o, se pare, chiar Adrian Nastase, tradat de ai lui.

Dar spectacolul oferit de Negoita si Ghita ar fi fost de neimaginat in PSD-ul lui Ion Iliescu sau Adrian Nastase.

Sau va imaginati cumva doi grei din vremea lui Nastase sau a lui Iliescu ridicandu-si poalele in cap in public in acest fel, cu reclamatii la Parchet, cu amenintari cu moartea, indiferent cat de tare se detestau? Era de neconceput.

Pe de-o parte, pentru ca greii erau de alt calibru, stiau sa tina fraiele, stiau sa joace sub capac, sa pastreze aparentele, stiau unde sa se opreasca. Dar mai stiau ceva si inca foarte bine. Stiau de frica sefului. Cui i-ar fi trecut prin cap sa faca ce au facut Negoita si Ghita zbura din partid a doua zi. Si cu picioare in fund.

Intamplarea aceasta penibila din PSD nu spune ceva nou despre protagonisti, dar spune totul despre criza grava de leadership prin care trece in acest moment partidul condus de un presedinte prea tanar, care nu da niciun semn ca ar controla situatia. Dimpotriva.

Si, atentie!, nu s-au incaierat doi baroni din garda veche. Lor nici macar nu le-ar fi trecut prin cap sa o faca. S-au incaierat doi lupi tineri, amandoi oamenii lui Victor Ponta, promovati de Victor Ponta si care, teoretic, ar fi trebuit sa fie tinuti in frau de Victor Ponta. In mod evident, nu sunt. Lupii lui Ponta se ameninta cu moartea, se acuza reciproc de practici securiste, intr-un mod pe care, sincer, eu una nu l-am mai vazut decat la PRM ajuns la faza dezintegrarii.

Nu s-au dus la judecata sefului. Robert Negoita spune ca nu a discutat conflictul in partid. Nu acesta ar fi fost primul gest firesc daca exista un sef a carui judecata sa fie de maxima autoritate?

Marea problema in tot acest scandal este a lui Victor Ponta, care pare un lider incapabil sa le faca fata nu numai baronilor vechi, cei asemeni lui Duicu, Mazare sau Dragnea, ci si sa-si tina in frau chiar propria garda care se sfasie.

Si este omul care vrea sa fie presedinte, vrea sa capete autoritate in fata unei tari intregi. Culmea e ca ar putea reusi, inclusiv pentru ca PSD are nevoie de un alt presedinte, mai solid, asa ca pe actualul vrea sa il livreze tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ghita Negoita amenintare, #Negoita plangere parchet , #PSD
Comentarii
Poza Uniunea Satanisto Leninista
Uniunea Satanisto Leninista
rank 5
PSD rămâne veșnic ce a fost: organizație blestemată de crimă