Sebastian Ghita demisioneaza din PSD: Sunt in continuare prieten cu Ponta, dar el are o tema

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 15:44
16450 citiri
Sebastian Ghita demisioneaza din PSD: Sunt in continuare prieten cu Ponta, dar el are o tema
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Sebastian Ghita a demisionat, vineri, din PSD, dupa un diferend cu presedintele partidului, Victor Ponta. Deputatul a declarat ca Victor Ponta i-a cerut demisia.

"Imi dau demisia din PSD. Imi doresc ca Victor Ponta sa aiba puterea si mintea sa reformeze acest partid. Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dansului. Am avut o discutie serioasa despre evenimentele politice din ultima perioada. Cred ca astazi Victor Ponta este un altfel de lider. Cred ca a inteles ce vor romanii de la dansul", se arata in comunicatul remis presei de Sebastian Ghita.

In comunicatul postat pe site-ul Romania TV, post patronat de el, Sebastian Ghita spune ca presedintele PSD i-a explicat ca declaratiile date in ultimele zile "sunt corecte", dar el nu poate avea "initiative personale nediscutate cu colegii de partid".

"Am inteles punctul sau de vedere si am hotarat sa demisionez din PSD! Nu voi mai reveni in acest partid cat timp chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate", se mai arata in comunicatul citat.

Ponta il avertizeaza pe Sebastian Ghita: Daca nu intelege, ne despartim

Ghita a cerut retragerea din PSD a lui Iliescu impreuna cu toti coruptii. Mazare, Constantinescu... (Video)

"Sunt un om tanar, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am castigat o pozitie respectata in societatea romaneasca si nu cred ca eu trebuie sa-mi insusesc valorile reprezentate de Ion Iliescu.

Mircea Geoana si Marian Vanghelie au primit ce meritau. Le-am spus colegilor de-acum un an ca tradeaza interesul comun pentru interesul personal. Geoana a vrut sa-l santajeze pe Ponta, cerandu-i functia de ministru de Externe. M-a sunat sa imi spuna ca, daca Ponta nu il numeste ministru de Externe, atunci va fi razboi in PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu.

Vanghelie reprezenta ce este mai josnic si mai urat in partidele politice: coruptie, tradare, minciuna! Am fost un adversar al lui Vanghelie de cand am intrat in PSD. Si cred ca ieri oamenii i-au aratat cu adevarat ce cred despre el. Nu poti sa ai un agramat, un neinstruit, un hot lider al partidului in Bucuresti, si sa castigi alegerile. Ne era rusine sa spunem in tara ca Vanghelie este unul dintre noi!", dezvaluie Sebastian Ghita in comunicatul citat.

Deputatul isi exprima speranta ca la congresul PSD din primavara viitoare "vom vedea toti daca mesajul romanilor a fost inteles sau este ignorat de oamenii din acest partid".

"Tot timpul s-ar fi agatat de mine"

Intr-o interventie telefonica ulterioara la postul B1TV, Sebastian Ghita a dezvaluit ca Victor Ponta a fost cel care i-a cerut demisia.

Ponta, concediu in club cu Ghita la Abu Dhabi UPDATE

Prieten apropiat al premierului, el a explicat ca a fost nevoit sa se desprinda de partid pentru ca altfel i-ar fi creat probleme acestuia.

"Tot timpul s-ar fi agatat de mine: 'Uite Ghita ce face. Eu in viata mea de antreprenor mi-am asumat riscuri, de multe ori am castigat (...) Victor Ponta mi-a cerut aceasta demisie si i-am inteles argumentele", a explicat el.

Sebastian Ghita a profitat de ocazie si a lansat un nou atac la adresa presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu.

"Nu cred ca in partid trebuie sa fie doar oameni care nu au puncte de vedere si nu cred in niste valori. Eu nu mai pot sa stau si sa fiu reprezentat de Ion Iliescu, nu se poate ca eu, la 36 de ani, sa il vad in prezidiu, in fruntea noastra, pe Ion Iliescu", a mai declarat el.

Intrebat daca isi mentine declaratiile date joi seara, acesta a raspuns afirmativ.

Sebastian Ghita, in razboi cu Ion Iliescu: Sa plece din PSD, nu are copii! Nu vrem sa fim saraci si cinstiti

"Da, o reafirm si o spun cu toata taria. Eu am responsabilitati in societate, am de ce sa ma ingrijesc si am de ce sa ma lupt. Un om de 84 de ani care nu se lupta decat pentru orgoliul lui este un om pe care eu sa il urmez, ale carui valori sa le impartasesc?", a intrebat el retoric.

Intrebat la cine se refera atunci cand cere eliminarea coruptilor din partid, Sebastian Ghita a replicat: "Reluati declaratiile si veti vedea".

"Oricine are probleme cu mascatii, cu incapacitatea de a reprezenta binele public, trebuie sa dispara din partide", a adaugat el, generalizand.

Deputatul a mai precizat ca va ramane independent, dar nu va parasi Parlamentul, pentru ca a castigat uninominal un colegiu si are multe planuri pentru cei care l-au votat.

"Nu fac planuri de la o secunda la alta. Am avut aceasta discutie, am luat aceasta decizie. Am in continuare o relatie normala, de prietenie, cu domnul Victor Ponta, dar dansul are o tema si e impins de oameni sa faca acest lucru in partidul sau si trebuie sa isi vada de drumul sau politic", a continuat el.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Sebastian Ghita demisionat PSD, #Sebastian Ghita demisie PSD , #PSD
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
S-a dus cardul lui Victor! Trebuie să meargă şi să se distreze pe
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1