Sebastian Ghita: Oameni de tipul Voiculescu si Niculae l-au bagat in faliment si pe Ceausescu

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 10:43
2943 citiri
Sebastian Ghita: Oameni de tipul Voiculescu si Niculae l-au bagat in faliment si pe Ceausescu
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Sebastian Ghita, fost patron al RTV si fondator al ASESOFT, sustine ca "mogulii de presa, asa cum ii stiam, dispar. Voiculescu, Vintu, Patriciu si-au trait traiul si si-au mancat malaiul. Ideea lor de a construi trusturi media care sa supuna societatea, politica si economia s-a dovedit a fi nesustenabila pe termen lung".

In cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei Ghita l-a atacat si pe Cozmin Gusa.

"Cozmin Gusa nu exista in ecuatia aceasta. El isi doreste sa fie bagat in seama, dar nu-l ia nimeni in serios. Inteleg ca ma jigneste si ma denigreaza zilnic. Nu doresc sa-i raspund", a mai spus Ghita.

In viziunea lui Sebastian Ghita, raporturile de forte se egalizeaza, in zona media.

"Adrian Sarbu a pierdut suportul CME pentru grupul Mediafax, iar Dan Voiculescu trebuie sa predea controlul fiicei, Camelia. Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vintu sunt deja out. Pe de-o parte! Pe partea cealalta Cristian Burci creste cu Adevarul. Romania TV si economica.net cresc. Evenimentul Zilei si Capital cresc, la fel si B1. Dupa 20 de ani a venit democratia si in media!", a afirmat deputatul PSD.

Ponta, unul din "cei mai dinamici premieri"

Ghita are numai cuvinte de lauda la adresa premierului: "Nu am crezut ca Victor Ponta are aceasta capacitate de munca pe care a aratat-o pana acum. Cred ca mandatul sau va arata ca e unul dintre cei mai dinamici premieri".

Intrebat daca PSD ar trebui sa mearga cu un candidat propriu la prezidentiale, deputatul a reamintit ca in protocolul USL este precizat faptul ca cel mai bine plasat in sondaje va fi sustinut de Uniune.

"Scrie clar in protocol ca va candida la presedintie cel cu cele mai mari sanse de a castiga. Chiar daca Victor Ponta a crescut foarte mult in sondaje si la incredere si favorabilitate intrece de departe toti politicienii, la intrebarea directa legata de presedintie va raspund ca Antonescu este inca in fata", a afirmat Sebastian Ghita.

Intrebat ce masuri economice ar fi trebuit sa ia Guvernul Ponta, Ghita a mentionat trei masuri:

"Unu: cresterea plafonului de garantii guvernamentale pentru Eximbank si CEC. Dar am inteles ca au negociat cu FMI si a crescut la 8 miliarde USD. Doi: reducerea termenelor si conditiilor de calificare la licitatiile si apelurile de proiecte cu fonduri UE. Inteleg ca pana la sfarsitul anului ANRMAP si CNSC vor veni cu modificari de legislatie.

Si trei: implicarea Guvernului prin prezenta premierului si a ministrilor in grabirea proiectelor de infrastructura din judete. Ma refer la proiectele de apa si canal pe mediu, cele ce vizeaza licitarea si lucrarile pe programul operational regional si altele. Sunt programe de zeci sau sute de milioane de euro in fiecare judet. Trebuie grabite pentru ca doar asa luam banii de la UE", a apreciat deputatul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Ghita moguli media, #Sebastian Ghita interviu, #Sebastian Ghita Victor Ponta , #PSD