Sebastian Ghita: Serviciile trebuie sa aiba ofiteri acoperiti in politica si justitie

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 19:06
4758 citiri
Sebastian Ghita: Serviciile trebuie sa aiba ofiteri acoperiti in politica si justitie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul Sebastian Ghita, ramas din partea PSD in Comisia de control a SRI, sustine ca serviciile de informatii trebuie sau aiba ofiteri acoperiti in politica si justitie.

"Nu sa reducem puterea serviciilor este cheia. Cheia este sa construim super mecanisme de control civil pentru a opri eventuale abuzuri. Serviciile romanesti trebuie sa aiba acoperiti si informatii si din politica si din justitie.

Dar trebuie controlati anumiti ofiteri astfel incat sa nu incalce legea. Sa nu faca nici afaceri si nici politica si nici justitie prin intermediul acoperitilor (...) Eu cred ca serviciilor romanesti de informatii trebuie sa le dam cat mai multe instrumente si cat mai multe resurse pentru a avea o tara sigura", a declarat Sebastian Ghita, pentru Stiri pe Surse.

Furtuna in PSD dupa condamnarea lui Dragnea: Se cer demisii, Ponta acuza ca sunt ofiteri acoperiti in partid. Cine se simte?

Cu toate acestea, cand a fost rugat sa comenteze declaratia lui Victor Ponta conform careia in PSD ar exista un vicepresedinte care este ofiter acoperit, Ghita a schimbat foaia si a spus ca "este de o gravitate nemaiintalnita".

"Acuzatia cum ca servicii de informatii din Romania preiau partide politice este de o gravitate nemaintalnita, mai ales din partea unui fost prim ministru si mai ales fata de partide precum PNL sau PSD.

Am vazut ca domnul Calimente de la comisia SIE vrea sa-i cheme pe Gorghiu si Ponta, pe Zgonea si Tudose. Si eu cred ca acesti patru politicieni trebuie sa vina in comisii pentru a-si explica afirmatiile. Va asigur ca legea permite comisiilor sa afle adevarul", a transmis Ghita.

Zgonea ii cere demisia lui Dragnea: Viitorul PSD sa nu fie periclitat de interese personale sau de grup

Ponta, despre ofiterul acoperit din conducerea PSD

Dupa condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea la doi ani de inchisoare cu suspendare in Dosarul Referendumului, Victor Ponta a transmis ca din punctul sau de vedere seful PSD nu trebuie sa isi dea demisia din fruntea partidului, insa a avertizat ca ar trebui sa scape de ofiterii acoperiti infiltrati in conducere.

"Trebuie sa tina partidul unit, sa castige alegerile locale si parlamentare si sa fereasca PSD de toti 'ofiterii' acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia! Clar?", a scris Ponta pe Facebook.

Dupa ce Valeriu Zgonea s-a simtit si i-a cerut lui Ponta sa spuna clar daca se refera la el, fostul premier a revenit la postare si a precizat ca "NU ma refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)! ".

Duminica, Alina Gorghiu a cerut comisiilor parlamentare de control ale SRI si SIE, "sa faca putina lumina printre acoperitii PSD".

Ar trebui sa plece Liviu Dragnea din fruntea PSD dupa condamnare? - Sondaj Ziare.com

Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul

Cei care sunt vicepresedinti PSD si au fost ministri in perioada mandatelor lui Victor Ponta sunt Nicolae Banicioiu, Ionut Vulpescu, Mihai Tudose, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu si Doina Pana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ghita acoperiti politica justitie, #Ghita Ponta acoperit PSD, #Ponta ofiter acoperit PSD , #PSD