Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului: Nu m-au intrebat de PSD sau de Ponta

Marti, 17 Februarie 2015, ora 16:50
11333 citiri
Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului: Nu m-au intrebat de PSD sau de Ponta
Foto: Digi 24

Deputatul Sebastian Ghita a fost audiat, marti, de procurorii DNA, pentru aproximativ cinci ore, el fiind pus sub urmarire penala si sub control judiciar, intr-un dosar de coruptie cu fonduri europene in care este vizat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

"Nu m-au intrebat nimic de zona politica sau despre PSD sau dl Ponta. A tinut aceasta discutie de relatia mea cu dl Hertanu, care nu este atat de stransa. L-am vazut de 5-6 ori pe dl Hertanu. N-am avut niciun interes in a-l sprijini", a spus Sebastian Ghita.

Cumnatul lui Victor Ponta, implicat intr-un dosar de frauda cu fonduri europene - LIVE

Acesta a precizat ca in privinta sa s-a emis si interdictia de a se intalni "cu domnul Cosma", fara a preciza insa despre care dintre cei doi social-democrati pusi sub control judiciar in acest dosar este vorba - seful CJ Prahova, Mircea, sau deputatul, Vlad.

De altfel, Sebastian Ghita, care a demisionat din PSD pe 28 noiembrie 2014, a vorbit despre cei doi membri ai familiei Cosma ca despre "colegi de partid".

Sebastian Ghita demisioneaza din PSD: Sunt in continuare prieten cu Ponta, dar el are o tema

"Vlad Cosma e colegul meu de partid, la fel si dl Mircea Cosma. N-am gasit elemente ca l-am ajutat pe acest domn, dl Hertanu", a precizat deputatul, subliniind ca nu a fost nicio discutie intre el si Victor Ponta pe acest caz.

Sebastian Ghita a subliniat ca, dupa ce va consulta dosarul, isi va da seama care dintre discutiile sale i-au facut pe procurorii DNA sa creada ca a avut o implicare in cazul lui Iulian Hertanu, adaugand ca "stiam toti in Prahova de situatia acestei firme".

"Le-am dat amanunte despre momentul in care l-am cunoscut pe Hertanu, cand a castigat o licitate in judetul Prahova si despre o potentiala implicare a mea despre sprijinirea acestor oameni din jurul lui Hertanu.

Nu-i cunosc pe ceialalti domni implicati in dosar. Sper si cred ca in curand toata aceasta idee de vinovatie se va clarifica. Procurorii suspecteaza ca i-am favorizat, ca dansii au gresit, iar noi am intervenit in a-i proteja sau a-i sprijini sa incheie acele lucrari", a mai spus Sebastian Ghita.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, ar fi implicat intr-un dosar de frauda cu fonduri europene. Acesta a fost adus, marti, cu mascatii la sediul DNA Ploiesti.

In cazul social-democratului Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova, si al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma, s-a dispus inceperea urmaririi penale si au fost deja pusi sub control judiciar in acest dosar. Cei doi nu au voie sa paraseasca tara, timp de 60 de zile.

In acest dosar, anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54 la suta din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu, potrivit unor surse Mediafax. In acelasi dosar exista si suspiciuni legate de comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Ghita urmarit penal, #Ghita audiat DNA, #Ghita control judiciar, #Ghita cumnat Ponta , #PSD