Scandalul Realitatea TV: Rovigo reclama ca Asesoft i-a interzis accesul in televiziune

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 20:17
3024 citiri
Scandalul Realitatea TV: Rovigo reclama ca Asesoft i-a interzis accesul in televiziune
Foto: Arhiva

Scandalul dintre Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg continua cu un nou episod. Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a facut plangere penala impotriva Asesoft, controlata de Sebastian Ghita, si a firmei care asigura paza televiziunii, reclamand ca i s-a interzis accesul in sediul Realitatea TV, impiedicandu-se actul de justitie.

Plangerea penala a fost trimisa vineri la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti si este indreptata impotriva SC Asesoft International SA, in calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflata in insolventa, pentru "savarsirea infractunilor prevazute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasa", informeaza Mediafax.

In plangerea penala, Rovigo spune, printre altele, ca "folosindu-se de pozitia sa specifica si de imposibilitatea de a ne muta lucrurile intr-o alta locatie", Asesoft "a actionat deja in detrimentul nostru, procedand la impiedicarea difuzarii unor emisiuni precum "Strada, Scoala si Spital", "Ora de foc" etc., emisiuni vizionate de un numar insemnat de telespectatori la nivel national".

"In prezent, Realitatea Media SA se gaseste in imposibilitate obiectiva de a muta bunurile intr-o alta locatie fara a intrerupe activitatea curenta si fara a aduce diminuari importante averii sale, precum si fara a prejudicia creditorii sai si circuitul economic", se mai spune in document.

Totodata, Rovigo precizeaza in plangerea penala ca drept urmare a necesitatii maximizarii averii Realitatea Media, la data de 6 octombrie a denuntat contractul de management cu Asesoft International.

Pe de alta parte, se arata ca, in data de 6 octombrie, "ca urmare a unei noi obstructionari de catre reprezentantii Asesoft a patrunderii in incinta spatiului a persoanelor acreditate sa intre in incinta Realitatea TV in vederea desfasurarii activitatii, s-a apelat la forta coercitiva a organelor de politie".

"In acest sens, s-a incheiat de catre organele de politie, Procesul - Verbal din data de 06.10.2011 - atasat prezentei plangeri penale, in care s-a consemnat situatia de fapt, si anume ca fostul Manager, in mod inexplicabil, refuza sa permita accesul angajatilor subscrisei si a reprezentantilor administratorului judiciar in locatie in vederea desfasurarii activitatii, sechestrand echipamentele proprietatea SC Realitatea Media SA", se mai spune in plangerea Rovigo impotriva Asesoft.

"Trist este faptul ca, insasi firma de paza DGM System Guard Protections, care avea cel putin teoretic atributii de paza a spatiului respectiv, a permis accesul unor persoane neidentificate in spatiul din Piata Presei Libere, care nu aveau nici o legatura cu Realitatea TV, si care la solicitarea fostului Manager au sustras din bunurile apartinand Realitatea Media SA", se mai spune in plangerea Rovigo impotriva Asesoft.

In concluzie, potrivit Rovigo, sunt intrunite elementele constitutive ale "infractiunii de gestiune frauduloasa".

Totodata, Rovigo mai spune ca actionarii Realitatea TV sunt persoane fizice si juridice straine, investitori cu sume importante de bani angrenate in acest proiect, care isi vad pe aceasta cale investitiile puse in pericol.

Ghita: Sunt satul de aceasta mascarada cu ofiterul de securitate Vasile Caciula

In replica, Sebastian Ghita a declarat pentru Mediafax ca, atunci cand reprezentantii Rovigo s-au prezentat la sediul Realitatea TV de la Piata Presei Libere, atat reprezentantii Asesoft, cat si agentii de politie le-au propus celor de la Rovigo sa intre in incinta televiziunii si sa poarte discutii. Cu toate acestea, reprezentantii Rovigo au refuzat dialogul, a precizat Ghita.

In plus, patronul Asesoft a spus ca sediul de la Piata Presei Libere este inchiriat de Asesoft. "Spatiul de la Piata Presei Libere este inchiriat de noi. Sediul Realitatea Media este in cladierea domnului Vantu de pe Splaiul Unirii conform actelor de la Registrul Comertului", a spus Sebastian Ghita.

Totodata, Sebastian Ghita a precizat ca reprezentantii Rovigo nu se comporta in conformitate cu legea. "Daca cei de la Rovigo doresc sa se intalneasca cu noi, o facem oricand. Ar fi trebuit facuta aceasta intalnire de mai mult timp, ar fi inteles mai bine cu ce ne confruntam. Acum Rovigo va falimenta Realitatea Media SA", a mai spus Ghita.

"Sunt satul de aceasta mascarada cu ofiterul de securitate Vasile Caciula, cu domnii Vantu, Schwartzenberg si Voiculescu", a precizat Sebastian Ghita.

El a facut referire la faptul ca Elan Schwartzenberg i-a multumit public, intr-o conferinta de presa din 6 septembrie, Cameliei Voiculescu, directorul general al trustului de presa Intact, ca s-a oferit sa il ajute cu echipamente sau continut media, in conditiile in care Realitatea TV trece printr-o perioada dificila, avand conturile blocate.

Pe de alta parte, intr-o postare pe blogul personal, Dan Voiculescu, cel care controleaza grupul de presa Intact, a spus ca "printre securistii care s-au ocupat de urmarirea angajatilor fabricii de comert exterior Vitrocim a fost si Vasile Caciula", cel care si-a schimbat numele in Vasile Deleanu si este in prezent Senior Partner al Rovigo.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rovigo Realitatea, #Ghita Elan Schwartzemberg, #Ghita Elan Realitatea, #Sebastian Ghita Asesoft , #Realitatea TV