Grindeanu spune ca nu numai Ghita a reusit sa fuga din tara, mai sunt si altii

Marti, 30 Mai 2017, ora 19:08
4927 citiri
Grindeanu spune ca nu numai Ghita a reusit sa fuga din tara, mai sunt si altii
Foto: captura video Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, ca in cazul disparitiei lui Sebastian Ghita a fost vorba de o "neindeplinire a atributiilor de serviciu", dar ca probabil au fost mai multe institutii care ar fi putut evita fuga lui din Romania.

"Nu doar Sebastian Ghita a reusit sa iasa din tara. Nu stiu daca e cel mai recent caz, dar sigur e cel mai cunoscut. Asta e o treaba a indeplinirii atributiilor de serviciu si e clar ca a fost o neindeplinire, nu cred ca doar din partea Politiei de Frontiera, ca sa fim corecti", a spus premierul, dupa o intalnire care a avut loc la Ministerul de Interne.

Sorin Grindeanu a sustinut ca nu s-a interesat azi despre fuga lui Ghita.

"Nu am intrebat astazi cum a iesit Sebastian Ghita din tara. Probabil ca au fost mai multe institutii care puteau sa aiba grija sa nu iasa unul sau altul din tara. Cred. Dar e clar ca a fost o disfunctionalitate si atunci si in alte dati, disfunctionalitate pe care cei de la Politia de Frontiera, daca vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie sa si-o regleze, ca sa nu mai avem cazuri de acest tip. Asteptam raportul comisiei", a adaugat Grindeanu.

Premierul nu a dorit sa comenteze decizia justitiei din Serbia de a-l elibera pe Sebastian Ghita, spunand ca nu poate comenta sentinte din alta tara.

"Sigur ca ne asteptam sa avem procedurile mai rapide, avand in vedere toate acuzatiile pe care statul roman le are la adresa domnului Ghita, dar acea sentinta din Serbia nu ma puneti pe mine sau pe domnul ministru al Justitiei sa o comentez, ca nu e normal", a subliniat Grindeanu.

Omul de afaceri Sebastian Ghita - retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie si plasat apoi in arest preventiv - a fost eliberat vineri pe cautiune, in baza unei decizii a Curtii Supreme din Serbia, dupa depunerea unei cautiuni de 200.000 de euro.

Lui Ghita i-a fost retinut pasaportul si i s-a interzis sa paraseasca Belgradul. Omul de afaceri asteapta o decizie privind cererea de extradare formulata de autoritatile romane.

In 19 mai, Ghita a fost audiat la Curtea Suprema din Belgrad ca urmare a cererii de extradare formulata de autoritatile romane, el aratand ca se opune extradarii si invocand persecutii politice. Avocatul sau a solicitat ca masura detentiei sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu.

Pe numele lui Sebastian Ghita exista doua mandate de arestare in lipsa, el avand cinci dosare penale in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Grindeanu fuga Ghita Serbia , #retinut