Ghita danseaza cazacioc?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 08:48
22062 citiri
Ghita danseaza cazacioc?

Inteleg ca Traian Basescu este foc si para pe Sebastian Ghita, ca l-ar fi inregistrat in celebra discutie recent aparuta in presa, inregistrare despre care spune ca ar fi fost oarecum editata pentru a schimba sensul unor afirmatii.

"Eu sunt furios pe Ghita pentru ca si-a permis sa ma inregistreze stand cu mine la masa. (...) Au fost discutii, mai era un ziarist, stateam de vorba si probabil si-a folosit telefonul pe naravurile pe care le are. A fost o discutie libera, eu am discutat mai multe - si de nedreptatea cu fratele meu, si de Ioana cu provocatorii, si de nepot cu provocatori".

Deci Traian Basescu ce ne spune implicit?

Cine asculta inregistrarea, dincolo de continutul sau editat sau nu, aude tonul unei conversatii relaxate, ca intre amici care-si plang necazurile. Nu vorbesti asa decat cu un om fata de care nu ai retineri, cu care imparti niste viziuni comune, un trecut comun si in care ai incredere. O incredere, iata, tradata, dupa cum spune dl Basescu.

Deci aceasta era relatia reala, necosmetizata, intre dl Basescu si dl Ghita, care oficial se atacau si se insultau din toate pozitiile.

"Generatia Ghita este mult mai periculoasa decat generatia Voiculescu, pentru ca este mai perfida. Mult mai periculos si decat Vintu. Asta face politica, se duce prin institutii si se rasteste, toata lumea stie de frica lui Ghita

Ghita numai cu bani de la stat, numai prin contracte cu statul, sprijinit in mod categoric in ultimii ani de Victor Ponta, ia bani din afacerile cu statul, dupa care vine si se pune cu arme si bagaje la constructia statuii lui Victor Ponta, in detrimentul corectitudinii jurnalistice. Este un tip de mogul mult mai periculos decat Voiculescu, pentru ca nu are CV-ul lui Voiculescu, poate sa spuna sunt tanar, am reusit in afaceri si fac ce vreau cu banii mei", spunea Traian Basescu in 2014 despre comeseanul din 2016.

Celui mai periculos decat Voiculescu, ii povestea colocvial cum ar fi fost lucrat Voiculescu.

Aceasta discutie asumata de fostul presedinte ca fiind purtata cu Sebastian Ghita insusi spune foarte mult despre ceea ce a insemnat viata politica a ultimilor ani.

Si aceasta revelatie este completata de ceea ce spunea Elena Udrea in 2015, cand povestea la Hotnews cum statea la cafele cu dl Ghita.

Imi aduc aminte si o afirmatie mai veche a lui Alin Teodorescu, care spunea ca "Oprea a fost unul dintre realizatorii programului Basescu-Maior din 2005, un program prin care serviciile de informatii au inceput sa creeze ofiteri acoperiti si avea o logica in contextul intrarii in NATO si in UE, dar logica acestui program era valida pentru exterior, pentru interior era cam ilegala. Amandoi or sa nege ca exista acest program, dar a inceput in 2005".

O fi fost Ghita unul dintre cei creati in virtutea acestui program? Ar trebui sa aflam, cu atat mai mult cu cat relatia dintre dl Maior si dl Ghita este si ea destul de bine cunscuta in pofida faptului ca fostul director SRI nu apare in vorbirile lui Ghita.

Apoi, in tot scandalul Ghita, interesant ca PSD, beneficiar al asaltului pe care dl Ghita il da asupra statului de drept la brat cu comesenii, se face ca uita in ce partid a performat fugarul, ca deputat, ca membru al Comisiei SRI. PSD se numeste acel partid.

Blatul acesta din ce in ce mai probabil intre Basescu si Ghita, prietenul foarte apropiat al lui Victor Ponta, nu da un frison in PSD? Nu da un frison celor care au crezut in spectacolul de masti care evolua pe scena politica si a involburat spiritele atatia ani?

Sau cand e vorba sa punem capat Justitiei pentru propria piele, sau pentru a copiilor sau prietenilor orice alianta devine posibila?

Dar ma tem ca povestea cu Ghita incepe sa devina chiar mai dubioasa decat o reglare de conturi interna si disperarea unui inculpat de a-si scapa pielea.

Ultima inregistrare nu a mai fost realizata inainte de disparitie pentru ca face referiri la aspecte petrecute dupa. Este chiar foarte recenta, avand in vedere ca se refera la ancheta interna a SRI in cazul generalului Coldea.

Acuzatia de tip Ceausescu - "agenturi", referitoare la faptul ca dl Coldea si dna Kovesi ar fi agenti ai unei puteri prietene, am putea intelege SUA daca ne amintim o alta inregistrare in care dl Ghita se referea la reprezentatul CIA la Bucuresti ca la seful dnei Kovesi, muta toate povestea intr-o poza mai larga: puterea prietena este la originea abuzurilor si statului mafiot descris de Ghita.

Eu o iau invers, care putere are interesul sa propage acest mesaj si l-ar putea tine pe Sebastian Ghita in siguranta, cu scopul de a darama cu ajutorul lui caramida cu caramida statul roman? O putere care face din coruptie autostrada pe care intra in Europa (parafrazand un oficial american)? O putere care poate jubileaza sa vada un serviciu secret de la granita NATO destabilizat si decapitat la nivel operativ?

Va las problema de a ghici.

Apoi, nu e destul de straniu ca dl Ghita stie ce documente a dus sau n-a dus dl Coldea la comisia interna de ancheta din cadrul SRI? Nu e o informatie publica. In comunicatul SRI se vorbeste doar despre faptul ca "sunt analizate toate circumstantele prezentate public, precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea". Dl Ghita pare a sti si despre ce documente este vorba.

De unde? Ar putea fi vorba despre o cartita? Si in functie de locul unde si-a gasit Ghita adapost cat de mult rau poate face aceasta cartita?

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Ghita Basescu dezvaluiri, #Ghita Coldea Kovesi , #SRI
Comentarii
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Poza NOUA REPUBLICA
NOUA REPUBLICA
rank 5
Băsescu nu a știut că cine stă la masă cu Ghiță nu se mai poate