Ghita revine cu o noua inregistrare si sustine ca documentele prezentate de Coldea sunt false

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 21:54
14939 citiri
Ghita revine cu o noua inregistrare si sustine ca documentele prezentate de Coldea sunt false
Foto: Arhiva Ziare.com

Sebastian Ghita a aparut luni intr-o noua inregistrare, prima de cand generalul Florian Coldea a fost suspendat din conducerea SRI. In filmuletul prezentat tot la televiziunea lui fostul deputat dat acum in urmarire internationala sustine ca documentele pe care Coldea le-a prezentat acum cu scopul de a scapa de acuzatii sunt false.

Motivul pentru Ghita stie asta ar fi, potrivit spuselor sale, ca generalul Coldea ar mai fi fost anchetat de comisia SRI din Parlament cu privire la vacantele pe care le petrecea cu fostul deputat. Atunci, pentru a scapa de ancheta, Coldea i-ar fi cerut lui Ghita sa-i faca rost de documente justificative.

"Acum doi ani, dupa ce Elena Udrea l-a acuzat public de diverse intamplari auzite in biroul lui Traian Basescu, Coldea m-a rugat sa il ajut si sa ii dau documente despre vacantele petrecute impreuna cu mine. L-am ajutat cu banii pentru vacante si nu am vazut acest lucru ca pe ceva rau sau anormal. In mod evident eu platind multe din acele cheltuieli documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten sa ma ajute cu facturi si chitante de la o agentie de turism. Coldea s-a dus la comisia SRI si se duce si acum cu acele documente.

Vestea proasta e ca nu am putut sa ii fac rost lui Coldea de documente de acum 3-4 ani si e foarte usor de dovedit din contabilitatea acelor firme ca documentele pe care le prezinta Florian Coldea sunt false pentru ca numerele acelea de facturi nu au fost niciodata inregistrate la Ministerul de Finante", a spus Ghita intr-o noua inregistrare difuzata de Romania TV.

Acesta sustine ca l-a avertizat pe Codlea, dar ca generalul a insistat sa il ajute.

"I-am spus ca nu se mai pot face documentele cu 2-4-6 ani in urma si mi-a spus sa i le dau asa. I le-am dat si din pacate nu ii vor fi de ajutor la comisia SRI. Mai bine spune adevarul decat sa vina cu documente false in fata colegilor sai", a adaugat Ghita.

Acesta a prezentat niste documente despre care spune ca au fost facute pentru a-l ajuta pe Coldea, dar ca nu sunt reale.

Ghita: Kovesi si Coldea sunt agenti ai unui serviciu secret strain

Continuand seria acuzatiile fara dovezi, Sebastian Ghita a mai spus ca Laura Codruta Kovesi si Florian Codlea ar fi agenti ai unui serviciu secret ai unei tari partenere a Romaniei.

"Puterea lui Coldea vine din relatia de exclusivitate cu Kovesi, amandoi sunt ofiteri ai unui serviciu secret strain. Acesta e motivul pentru care Coldea obliga colegii sa o ajute pe Kovesi astfel incat sa ramana in acea functie", a continuat Ghita.

Amintim ca Florian Coldea a fost suspendat din conducerea Serviciului Roman de Informatii dupa ce Sebastian Ghita l-a mentionat foarte des in inregistrarile pe care le-a lansat la Romania Tv dupa ce a disparut de indata ce si-a pierdut imunitatea parlamentara. Intr-o astfel de inregistrare, Ghita sustinea ca fostul premier Victor Ponta ar fi fost santajat de Coldea, pentru ca Laura Codruta Kovesi sa fie propusa la conducerea DNA.

Intr-o alta inregistrare, Ghita a povestit ca generalul Florian Coldea ar fi fost la o vila de-ale sale din Cheia, unde ar fi amenintat cu dosare pe oricine incearca sa construiasca autostrada Comarnic - Brasov.

De asemenea, fostul deputat a mai spus ca a fost in vacanta in anul 2010 cu Coldea, in Seychelles, iar in 2012 in Toscana, pe langa Coldea fiind prezent atunci si Vasile Dancu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ghita documente vacante Codlea, #Ghita acuzatii generalul Codlea , #SRI