"Mogulul" Ghita, candidatura anti-prosti pentru Parlament - Interviu

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 18:30
5254 citiri
"Mogulul" Ghita, candidatura anti-prosti pentru Parlament - Interviu

Patronul postului de televiziune Romania TV, Sebastian Ghita, a confirmat faptul ca va candida pentru USL la un post de parlamentar in judetul Prahova, spunand ca face acest lucru intrucat vrea sa se implice, intrucat Romania risca sa aiba un Parlament plin de "prosti".

Ghita nu vede nimic in neregula in faptul ca are un post de stiri si e implicat in politica, sustinand ca e o practica la ordinea zilei si facand trimitere la Dan Voiculescu.

"Sa nu fim prefacuti. Toate zonele de media au atingeri cu lumea politica. Nici nu e rau. Trebuie un pluralism pe piata media (...) Televiziunile nu pot deveni comisiile de cadre ale partidelor", declara omul de afaceri in interviul acordat Ziare.com

El spune ca prietenia sa cu premierul Victor Ponta a contat mult in alegerea sa si ca s-a simtit dator sa-l ajute pe acesta.

Fostul patron al Asesoft a precizat ca proiectul sau, in cazul in care va intra in Parlament, e dezvoltarea unei societati informationale in Romania.

Citeste interviul acordat Ziare.com de Sebastian Ghita:

Cum v-ati decis sa candidati pentru USL la alegerile parlamentare?

Am fost aproape de mediul politic inca din 2000. Cunosc destul de bine ceea ce se intampla in lumea politica din Romania. In Prahova am cunostinte si prieteni care sunt implicati in politica.

Nu poti sa stai deoparte si sa te plangi tot timpul ca ceva nu e bine. Cred ca trebuie sa fac ceva. Uninominalul acesta aduce in politica tot felul de oameni ciudati. Riscam sa avem pe post de parlament national Marea Adunare Nationala a Prostilor. Riscam sa ne ducem de rapa. Cu gandurile acestea m-am decis sa candidez.

A contat prietenia dumneavoastra cu premierul Victor Ponta, care e si co-presedintele USL?

Sigur ca da. Nu vreau sa fac mult caz de acest lucru. Sunt dator sa-l sustin pentru

ca Romania se afla intr-o situatie dificila, iar Victor Ponta este obligat sa faca

fata acestei situatii.

Care e proiectul dumneavoastra, ce va propuneti sa faceti daca veti fi ales in Parlament?

Voi incerca sa particip la efortul de dezvoltare a societatii informationale. Cred ca, alaturi de agricultura si energie, acesta este domeniul in care putem performa.

Companii cu capital, management si angajati romani sunt astazi prezente la Bruxelles, in Turcia, Polonia, UAE etc. Le trebuie legi, scheme de sprijin pentru angajari, o piata interna stabila, predictibila, in care sa se ancoreze, un plan national pentru 2014-2021 care sa le permita accesarea fondurilor structurale.

Ne trebuie o politica de prevenire a criminalitatii cibernetice si trebuie sa

intelegem ca pentru noi si copiii nostri pericolele (pornografie, terorism, furt)

vor veni de pe Internet.

Ne trebuie politici coerente pentru dezvoltarea comertului online si a platilor online.

Societatea noastra trebuie sa fie sigura si competitiva.

Cum se impaca faptul ca sunteti patron al unei televiziuni de stiri cu faptul ca veti candida pentru USL?

Nu sunt singurul. Cred ca v-ati obisnuit deja cu actionarii din media care participa

intr-un fel sau altul la viata politica.

Sa nu fim prefacuti. Toate zonele de media au atingeri cu lumea politica. Nici nu e rau. Trebuie un pluralism pe piata media. Si chiar si in interiorul USL trebuie sa existe mai multe puncte de vedere. Nu trebuie sa ne speriem de dezbatere.

Cu multi dintre jurnalistii de la Antena3 sunt prieten. Ii cunosc pe domnul Voiculescu si pe Camelia. Televiziunile nu pot deveni comisiile de cadre ale partidelor. Pot sa critice. Pot sa dezbata. Pot sa acuze. Nu se pot substitui organismelor de decizie si control din cadrul partidelor.

Excludeti o eventuala functie in Guvern, in cazul in care USL castiga alegerile parlamentare si formeaza din nou Executivul?

Am inca 33 de ani si consider ca sunt inca tanar. Nu ma vad intrand intr-o formula

guvernamentala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Sebastian Ghita prosti Parlament, #Sebastian Ghita candidatura Parlament , #stiri Sebastian Ghita