Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sebastian Ghita, urmarit penal - ce obligatii si ce interdictii are deputatul

Marti, 17 Februarie 2015, ora 17:50
3583 citiri
Sebastian Ghita, urmarit penal - ce obligatii si ce interdictii are deputatul
Foto: B1 Tv (Arhiva)

Deputatul Sebastian Ghita, care este urmarit penal si pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, este cercetat de procurorii DNA pentru sprijinirea unui grup infractional organizat.

Potrivit unui comunicat al DNA, Ghita trebuie sa se prezinte la DNA Ploiesti ori de cate ori este chemat, dar si sa informeze DNA Ploiesti cu privire la schimbarea locuintei.

De asemenea, deputatul trebuie sa se prezinte la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

Sebastian Ghita nu are voie nici sa paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, si nici sa se apropie de anumite persoane nominalizate sau sa comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Nu in ultimul rand, deputatul nu are voie sa detina, sa foloseasca sau sa poarte arme.

In caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, mai arata DNA.

Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului: Nu m-au intrebat de PSD sau de Ponta

Deputatul Sebastian Ghita a fost audiat, marti, de procurorii DNA, pentru aproximativ cinci ore, el fiind pus sub urmarire penala si sub control judiciar, intr-un dosar de coruptie cu fonduri europene in care este vizat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Cumnatul lui Victor Ponta, implicat intr-un dosar de frauda cu fonduri europene - LIVE

Cumnatul premierului Victor Ponta ar fi implicat intr-un dosar de frauda cu fonduri europene. Acesta a fost adus, marti, cu mascatii la sediul DNA Ploiesti.

In cazul social-democratului Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova, si al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma, s-a dispus inceperea urmaririi penale si au fost deja pusi sub control judiciar in acest dosar. Cei doi nu au voie sa paraseasca tara, timp de 60 de zile.

In acest dosar, anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54 la suta din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu, potrivit unor surse Mediafax. In acelasi dosar exista si suspiciuni legate de comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sebastian Ghita control judiciar, #Sebastian Ghita urmarit penal, #Sebastian Ghita DNA , #stiri Sebastian Ghita
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Poate roaga DNA ca justitia sa termine si Dosarul "Tracia-Asesoft" -
Poza california_george
california_george
rank 5