Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Formula 1: Cursa epica in Brazilia

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 19:51
2598 citiri
Formula 1: Cursa epica in Brazilia
Foto: Formula1.com

Ultima cursa din sezonul 2012 al Formulei 1, Marele Premiu al Braziliei, a fost una epica, incheiata cu victoria lui Jenson Button si, mai ales, cu titlul mondial adjudecat, pentru a treia oara consecutiv, de Sebastian Vettel.

Grand Prix-ul de la Interlagos a inceput groaznic pentru Red Bull, Vettel fiind depasit in primele tururi de patru monoposturi pentru ca apoi sa fie acrosat si retrogradat pana pe ultima pozitie.

In fruntea cursei s-au distantat cei doi oameni de la McLaren, Button si Hamilton, care s-au luptat pentru prima pozitie, in timp ce "ferraristii" Alonso, la randul lui aflat in lupta pentru titlul mondial, si Massa au incercat sa profite de micul dezastru de la Red Bull.

In numai cateva tururi Vettel a revenit in top 6, fiind inca o data campion mondial virtual. Ploaia, care si-a facut aparitia in mai multe reprize deasupra circuitului brazilian, a dat si ea mai multe planuri peste cap, intrandu-se la boxe de trei, patru sau chiar cinci ori.

Niko Hulkenberg, pilotul celor de la Force India, a condus cursa o buna bucata de timp in fata celor doua monoposturi McLaren, insa a comis-o si l-a scos din joc pe Hamilton.

In final, Button, cel mai constant om al zilei, s-a impus fara mari emotii, fiind urmat de cei doi piloti de la Ferrari, Alonso si Massa. Lui Fernando acest loc doi nu i-a fost suficient in lupta pentru titlul mondial, Sebastian Vettel, cel care a terminat pe pozitia a sasea, devenind campion pentru a treia oara consecutiv.

Cursa din Brazilia a marcat si un moment extrem de trist. Michael Schumacher s-a retras pentru a doua si ultima oara din Formula 1, el concurand pentru ultima data. Daca intreg sezonul a fost negru pentru "Schumi", la ultima cursa a terminat in puncte, chiar pe locul al saptelea.

De asemenea, Lewis Hamilton si-a luat adio de la McLaren, din 2013 englezul urmand a conduce noul Mercedes.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Formula 1 Brazilia 2012, #Vettel campion mondial Formula 1, #Sebastian Vettel campion 2012, #Button Interlagos 2012 , #Jenson Button