Opinii: Omul negru pe nume Vladescu

Luni, 22 Februarie 2010, ora 22:05
6863 citiri
Opinii: Omul negru pe nume Vladescu

Pe cartea de munca a lui Sebastian Vladescu scrie ministru de Finante. Fals. E mai mult de atat. E "omul negru". Nu, nu a devenit "omul negru". Asta e slujba lui. De asta a fost adus. De asta a venit. Treaba lui e sa faca treaba murdara. Si s-o faca in asa fel incat sa nu se sparga toate oalele in capul PD-L.

N-ai oameni negri, aduci

Cine altcineva in afara unui "om negru" si-ar permite sa anunte ca vrea sa impoziteze toate pensiile? Daca anuntul era facut de premierul Emil Boc, popularitatea sa ar fi coborat undeva in zona marjei de eroare a sondajelor.

In schimb, Sebastian Vladescu nu are aceasta problema. N-are nevoie de popularitate. Ce ar face cu ea, la urma urmei? Nu candideaza. Nu aduce voturi, dar mai salveaza cateva pentru PD-L. El nu mai are o alta cariera politica in fata, dupa ce s-a despartit de amicul sau liberal Calin Popescu Tariceanu. Asta e sansa lui. Si tocmai asta e avantajul. E un "cal de bataie" bucuros sa fie asta. Perfect pentru post.

Mai ales ca stie cum s-o faca. Cel mai monden dintre ministrii de Finante se pricepe nu numai sa jongleze cu taxele, ci si cu atentia publicului. Ia masuri nepopulare? Putem fi siguri ca si-a pregatit terenul dinainte. Putini vor fi atenti la asta, dar se vor uita la vedetele Dan Bittman si Andrei Gheorghe, adusi strategic de Vladescu pe post de consilieri.

Guvernul pedelist taxeaza si suprataxeaza? Pai Vladescu e penelist, se poate spune oricand. El sa se descurce cu nemultumitii. Asa au facut pedelistii si cu Justitia, unde au adus un alt penelist "raspopit", pe Catalin Predoiu. Un personaj cel putin la fel de abil. Si util pentru PD-L, tocmai pentru ca nu e din partid. Nici Predoiu, nici Vladescu nu vor fi iubiti in partid pentru performantele lor de ministri. Dar e sigur ca sunt indragiti acolo pentru performantele lor de paratraznete care-i apara pe cat posibil de nemultumirile sociale.

Viitorul gri al unui om negru

Cat va rezista Vladescu? Exact cat va fi nevoie de el. "Omul negru" va rezista cativa ani. Anii in care nu au loc alegeri. Logica ne spune ca are sanse mici sa termine un mandat de patru ani, daca ne gandim ca o revenire la crestere economica solida va mai dura.

2012 e anul spre care priveste Vladescu. Nu pentru ca atunci ar fi schimbat neaparat. Ci pentru ca atunci sunt alegerile spre care priveste PD-L.

Daca partidul lui Boc va auzi vocea poporului votant cum striga "capul lui Vladescu vrem", se va conforma. Daca nu va fi nevoie, il va pastra. Pentru ca oricand e nevoie de un "om negru".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sebastian Valdescu taxe impozite, #Vladescu impoozitare pensie, #Vladescu Guvern Boc, #Vladescu tap ispasitor , #guvern