Opinii: Taxa pe coliva adaugata

Miercuri, 04 August 2010, ora 18:23
3530 citiri
Opinii: Taxa pe coliva adaugata

Nu ne sperie nici zvonul ca s-ar mai mari inca o data TVA - zvon infirmat de Inalta Poarta numita FMI - si nici stirea ca nu se mai introduc alte taxe noi, raspandita de un ministru, chiar a doua zi dupa ce ne instiintase ca se majoreaza taxele, dar s-a dezmintit singur a treia zi, confirmand in saptamana urmatoare, ceea ce tocmai infirmase cu cateva zile inainte, pana cand premierul i-a aratat cartonasul galben, anume pregatit pentru ca, nu cumva, meciul sa continue si in repriza a doua.

Clasic romanesc. Conform unui vechi obicei, nimic nu e previzibil, nimic nu e probabil, totul e ca picat din luna.

Cu franchetea care-l caracterizeaza, domnul ministru Vladescu ne-a spus-o pe sleau, cinstit, lautareste: "Nu stiu. Vom trai si veti vedea, dupa ce studiem".

Adica, dupa ce vom studia noi ceea ce habar n-avem, veti afla si voi ceea ce nici noi nu stim. Curat lautarste, curat cinstit, curat cartonas.

Ministrul Vladescu, mai filosof decat dr. Faust

Nu-i o rusine ca n-ai studiat inca si nu stii. Ba poate sa fie un merit. Chiar si doctorul Faust, cel care obseva la batranete ca studiul nu-i o virtute, de vreme ce ajunsese la concluzia paradoxala ca, tot scormonind adanc in cercetare, incepi sa bagi de seama cat de putin stii si cat de secrete iti sunt tainele universului.

Poate, pentru domnul Vladescu, tainele universului nu sunt mai secrete decat pentru insusi Einstein, dar tainele taxelor si ale impozitelor ii par, la prima vedere, mai secrete decat insusi codul fiscal.

Stirile se bat cap in cap

Colac peste pupaza, zvonurile despre bursa taxelor, raspandite pe la colturi, se bat cap in cap cu stirile, care, la randul lor, se bat cap in cap intre ele si toate la un loc il enerveaza in asemenea masura pe ministru, incat n-are alta solutie, decat sa contrazica pe post zvonurile care contrazic stirile, menite sa anihileze zvonurile, care pun pe jar preturile.

In acest context, e normal sa nu ne miram de ce ceapa si rosiile costa astazi de patru ori mai mult decat costau acum doi ani, atunci cand pensiile erau numai de doua ori mai mici.

Nici prin cap nu ne trece noua cu ce viteza se apropie ziua cand rosiile vor costa de sapte ori mai mult, iar pensiile vor deveni de patru ori mai mici, datorita inflatiei.

Nu ma sperie impozitele ca sunt mari. Ma sperie ca sunt multe.

Dupa ce premierul a inventat impozitul forfetar, anume pentru cine n-are profit, dar are o gaura neagra in bilant, iata ca vine si presedintele cu anuntul ca se vor impozita toate veniturile, iar evazionistii nu vor scapa nici in gaura de sarpe, daramite in vreo gaura neagra.

Dobanzile bancare, impozitate prima data la banci, se vor impozita a doua oara si la deponent. Avantaj Finante.

Dividendele deja impozitate la emitent, taxate a doua oara la firma intermediara, se vor dijmui si a treia oara, de la investitor. Avantaj tot Vladescu.

Mai vine la rand birul pe drepturile de autor, dijma pe sporuri, zeciuiala pe cine inchiriaza, penalizarea pe cine nu inchiriaza, jecmaneala pe cei ce arendeaza, plus taxa de drum, taxa pe bac, taxa pe pod, taxa sub pod, taxa Mazare si chiar taxa Basescu, uitata de pe vremea cand se intitula "aici sunt banii dumneavoastra".

Trec cu vederea cativa primari zelosi, care au incercat sa taxeze masinile aflate in trecere prin comuna, dar au renuntat din doua motive:

Primul, pentru ca s-au facut de pomina pana dincolo de Caracal. Al doilea, pentru ca, prin comuna, trec mai mult carute decat masini.

Deocamdata, nunta cu dar rezista neimpozitata

Dar legile nu sunt niciodata perfecte. Ele n-au prevazut impozitul pe aghiazma, taxa pe coliva si nici macar un TVA de cel putin 24% pentru nunta cu dar, unde mirele pupa mireasa, nasii pupa mana socrilor, preotul intoneaza "Isaiia Dantuieste", lautarul primeste milionul lipit pe chelie, dizeza se alege cu Euro varati adanc in decolteu, iar domnul Vladescu priveste ca piticul la poarta noua, cu chelia trista si cu decolteul mofluz.

Toti incaseaza privat, dar nimeni nu cotizeaza la stat

Asa ceva nu va ramane in coada de peste. Poate presedintele, poate premierul, unul din ei va anunta sigur la cunoscutul post OTV regula de impozitat nunta cu dar, taxa pe tambal, timbrul pe cobza si, neaparat, contributia pe mireasa, pentru cine n-a apucat sa plateasca impozitul forfetar pe gaura neagra, chiar daca s-a anuntat ca acesta se abroga, sigur, de la 1 ianuare, incolo.

Afara de cazul cand, intre timp, se abroga si ceva ministri, de la 1 septembrie incolo, cum deasemenea s-a anuntat - dar nimic nu e sigur.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#introducere taxe noi, #Sebastian Vladescu taxe , #guvern