Vladescu: Taxele si impozitele nu cresc pana la sfarsitul anului

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 20:12
4809 citiri
Vladescu: Taxele si impozitele nu cresc pana la sfarsitul anului
foto: Antena 3

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, a declarat ca Guvernul nu va majora taxele si impozitele, pana la sfarsitul acestui an, deoarecea masurile asumate prin scrisoare de intentie catre FMI sunt suficiente.

"Din punctul meu de vedere, in acest moment este exclusa (majorarea taxelor si impozitelor), in conditii noramle. Daca Romania va ramane in zona de crestere economica definita in scrisoarea de intentie, nu vom avea nevoie sa majoram taxele si impozitele pana la sfarsitul anului", a declarat Vladescu, la finalul sedintei de Guvern de miercuri.

"Nu avem nevoie sa facem aceste majorari, noi implementam programul (...) si nu e nimic dramatic daca se amana o saptamana sau doua (dupa data de 1 iunie)", a mai spus ministrul Finantelor, precizand ca nu stie exact cand va fi trimisa scrisoarea catre FMI, insa o amanare de cateva zile nu mai conteaza acum, odata asumate masurile cerute de Fond.

Guvernul Boc a adoptat scrisoarea catre FMI: solutia sanatoasa

Sebastian Vladescu a mai anuntat, dupa sedinta de Guvern de miercuri, ca Guvernul ar putea face prima rectificare bugetara din acest an la finele lunii iunie sau inceputul lui iulie.

Cu toate acestea, ministrul Finantelor a reusit, miercuri, sa starneasca si rasul asistentei, in prima instanta, dupa cateva secunde de panica si confuzie, cand intrebat de o jurnalista daca este posibila o majorare a taxelor si impozitelelor, pana la sfasrsitul anului, Vladescu a raspuns:

"Cat de posibila este? E aprobata! Va fi aprobata prin lege, Guvernul isi asuma responsabilitatea", dupa care si-a dat seama de gafa si a revenit, explicand ca a inteles ca se vorbea despre scaderea salariilor si pensiilor.

"Reactia negativa a patronatelor arata ca Legea evaziunii e buna"

Intrebat despre viitoare Lege a evaziunii fiscale, ce urmeaza sa fie discutata in urmatoarea sedinta de Guvern, Vladescu a precizat ca o reactie relativ ostila a patronatelor inseamna ca legea este buna.

"O parte dintre patronate s-au opus proiectului de lege s-au opus, ceea ce-mi arata ca e o lege buna", a declarat Vladescu, explicand ca "unii agenti economici din aceasta zona vor fi afectati pe partea de lichiditati", pentru ca vor trebui sa-si asume mai multe riscuri si sa plateasca taxele inainte.

Boc: Salariul minim va fi 600 lei, pensia sociala minima - 350 lei (Video)

Sebastian Vladescu i-a invitat pe jurnalistii prezenti la conferinta de presa sa aprecieze daca Legea evaziunii va da rezultate, motivand ca Ministerul de Finante dispune doar de "calcule relative" si nu poate prognoza rezultate procentuale.

In finalul interventiei sale, Vladescu a anuntat ca va fi redusa contributia la pilonul doi de pensii, insa a refuzat sa precizeze cum si cat, multumindu-se sa spuna "veti vedea".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#vladescu majorare tva impozite, #crestere taxe impozite 2010 , #guvern