Taxa de prima inmatriculare se mentine

Marti, 30 Ianuarie 2007, ora 15:06
5572 citiri
Taxa de prima inmatriculare se mentine

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si comisarul european pentru impozitare si uniune vamala, Laszlo Kovacs, au discutat, marti, la Bruxelles, in legatura cu taxa de prima inmatriculare auto introdusa de autoritatile romane si contestata de reprezentantii UE. "Nu a fost stabilita o data limita pana la care Romania sa ia masuri pentru modificarea taxei. Principalele probleme sunt legate de valoarea taxei si de faptul ca autoturismele second-hand aduse din strainatate sunt impozitate diferit de cele din Romania", a declarat Assimakopoulou.

Ministrul Finantelor Publice si oficialii europeni au hotarat, marti, ca in urmatoarele saptamani, experti romani si ai Uniunii Europene sa aiba consultari pentru a gasi cea mai buna formula legata de taxa pe prima inmatriculare. "Exista o intelegere a Comisiei Europene fata de necesitatea acordarii unei importante cuvenite protectie mediului inconjurator si fata de dorinta legitima a Guvernului Romaniei de a nu transforma Romania intr-o zona de evacuare a reziduurilor industriale. Ambele parti sunt de acord asupra faptului ca prevederile Tratatului de Aderare trebuie respectate", a declarat, intr-un comunicat, ministrul Finantelor Publice.

Comisia Europeana nu exclude in continuare posibilitatea sanctionarii Romaniei pentru incalcarea Tratatului UE, prin introducerea taxei de prima inmatriculare, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in functie de evolutia situatiei, potrivit oficialilor europeni.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an de catre autoritatile de la Bucuresti, care au afirmat ca vor sa limiteze importul de masini poluante, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Comisia Europeana a criticat insa taxa, considerand ca nivelul ridicat pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare.

Vladescu, a declarat, in urma cu doua saptamani, ca nivelul taxei de inmatriculare va fi redus, in urma unor discutii cu reprezentantii Comisiei Europene. Pana la modificarea taxelor vor fi platite actualele cote. Ministrul Finantelor a apreciat ca pentru masinile noi nu vor exista modificari, intrucat sumele platite la inmatriculare nu sunt foarte ridicate.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...