Ziare.com

Vladescu: Impozitul forfetar va fi introdus cel tarziu in partea a doua din 2010

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 22:25

   

Vladescu: Impozitul forfetar va fi introdus cel tarziu in partea a doua din 2010
Finantele vor sa introduca impozitul forfetar "cel tarziu in partea a doua a anului", singura problema cu care se confrunta ministerul in prezent fiind definirea vadului comercial, a spus marti ministrul de resort, Sebastian Vladescu.

"Eu as vrea (sa introducem impozitul minim, n.r.) anul acesta, cel mai tarziu in partea a doua a anului. Singura problema este sa definim vadul comercial. Daca vom reusi sa o rezolvam, in trei zile aveti legea", a spus Vadescu.

El a adaugat ca lucreaza la noul impozit si cu autoritatile locale.

Astfel, aplicarea impozitului forfetar ar urma sa tina cont de valoarea adaugata adusa unui comerciant de calitatea amplasamentului, factor important, de exemplu, in cazul hotelurilor sau restaurantelor, vizate de noul impozit.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In cadrul sedintei comisiilor reunite de buget-finante de sambata, parlamentarii au aprobat un amendament prezentat de catre deputatul PNL, Daniel Chitoiu, care vizeaza suspendarea impozitului minim, masura ce ar putea avea un impact asupra bugetului de circa un miliard de lei, reprezentand circa 0,2% din produsul intern brut (PIB).

Vladescu a subliniat ca, daca amendamentul va trece si de plenul Parlamentului si masura va intra in vigoare, MFP va trebui sa finalizeze si sa puna in aplicare noul impozit forfetar, pentru a evita riscul pierderilor la veniturile bugetului de stat.

Premierul Emil Boc a explicat recent ca scopul pentru care impozitul minim a fost introdus in 2009 a fost atins - anume "acela de a scoate din pasivitate si de a elimina acele firme care erau folosite doar pentru intermedieri si care practic stateau intr-o stare de inactivitate".

"Din totalul firmelor care s-au inchis in anul 2009, dupa datele MFP, peste 73% erau firme care erau practic inactive si care erau folosite din cand in cand pentru intermedieri sau tranzactii care sa urmareasca realizarea unei anumite forme de frauda fiscala", a precizat el.

Potrivit lui Boc, "scopul curativ" a fost atins, astfel ca in 2010 se impune regandirea impozitului minim "spre un adevarat impozit forfetar, astfel incat sa fie restrans doar la acele domenii sau ramuri de activitate unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel combatuta. "Iar aici avem in vedere cel putin in faza aceasta preliminara, de exemplu, restaurantele sau hotelurile", a explicat Boc.

Citeste mai multe despre Sebastian Vladescu impozit forfetar
Sursa: rNews

Articol citit de 3518 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

RETRIMITE-I DOAMNE LA SCOALĂ!

Că dacă nu s-a prins la timp de ei ce este vadul comercial si impozitul forfetar, poate s-o prinde acum!

 

nu m-ai inchis

zdrentelor si hahalerelor - n-am inchis si va fac evaziune de 20 de ori valoare la forfetar - pentru ce sa va platesc impozite sa dati la bugetari si la pensionari? tot calul care trage il bateti?

bogatilor

 

nu pentru pensionari..

ci pentru a avea ei bani de protocol,pentru a plati o administratie supraponderala,ineficienta.in ro e o datorie de onoare sa faci evaziune.oricum,daca nu platiti taxele,guvernantii se imprumuta si vor plati generatiile urmatoare

FURT LEGALIZAT

se FURA LEGAL:
- baruri/restaurante/boutique-uri ce cumpara de ex 50 de sticle de whisky si la vinzare au 400;
- recuperarea TVA din cumpararea prin firme a masinilor personale, bunurilor, alimentelor, mobilierului, samd;
- supermarketurile vind multe produse cu adaos > 50% (datorita taxelor de magazin?);
- produsele sint trecute prin 5-8 firme inainte de a ajunge la vinzare;
- SPECULA CAPITALISMULUI: pretul de productie se regaseste in multe produse in proportie de < 10% din pretul de vinzare; (dar ni se spune ca e "economie de piata"!!!!);
- multe 'servicii' oferite de anumite ramuri (stomatologie, notariat, avocatura, samd) sint conforme cu 'economia capitalista';
- pensiile si salariile nesimtite din sistemul bugetar;
- modul in care judecatorii i-si atribuie singuri salariile si primele, fara a cere acordul finantelor; (mai sint si alte ramuri in aceasta situatie?);
- luxul adevarat si multiplele proprietati detinute de multi romani este 'incurajat' prin taxele simbolice aplicate; sa nu uitam ca luxul si proprietatile sint obtinute cu ajutorul celor de jos, muncitorimii, averea nu cade din cer;

omul modern este sclavul economiei mondiale, globalizate, in care grohii si baronii pling ca nu au cu ce ii plati dar i-si permit vacante de lux, masini unicat, prime si salarii de sute de mii/milioane EUR/USD.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor