Ziare.com

Vladescu precizeaza ca nu va impozita pensiile mici

Luni, 22 Februarie 2010, ora 15:07

   

Vladescu precizeaza ca nu va impozita pensiile mici
Ministrul de Finante a revenit luni asupra declaratiilor potrivit carora sistemul de impozitare a pensiilor din Romania ar trebui modificat si a precizat ca stie ca nu se pot impozita pensiile si nu intentioneaza sa faca asta.

"Sistemul de taxe si impozite ramane neschimbat cu exceptia impozitului minim care va fi transformat in impozit forfetar. Nu exista niciun risc pentru niciun pensionar, cu exceptia celor care sunt deja impozitati - pentru ca exista o impozitare a pensiilor mari in Romania. Dar nu exista niciun pericol pentru cei cu pensii mici, pentru cei care astazi nu sunt impozitati, ca anul acesta sau anul viitor sau intr-un viitor pe care eu sa il pot identifica, sa fie impozitati. Cred ca acest mod al presei de a extrage o bucata si de face o stire este o eroare si regret ca este o eroare care se duce catre cetateni, creand o emotie. Niciun pensionar din Romania nu are de ce sa aiba vreo emotie: nu va fi impozitat" a declarat ministrul de Finante intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tot luni Vladescu a infirmat din nou declaratiile cu privire la impozitarea pensiilor mici.

"Nu se taxeaza nimic suplimentar, sistemul de pensii nu se schimba. Astazi nu se pot impozita pensiile mici si nu sunt adevarate nici toate aberatiile ca impozitarea CAS-ului sau ca Romania e in pericol de incetare de plati, nu exista niciun fel de emotie in legatura cu asta", a spus ministrul Finantelor.

In cursul diminetii de luni a aparut un interviu acordat de Sebastian Vladescu in care acesta lansa ideea ca toate pensiile din Romania ar putea fi impozitate.

"Pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor. La momentul realizarii venitului, ar trebui ca intreg venitul sa fie taxat. Deci orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza. Ca de aia functioneaza statul social", a declarat Sebastian Vladescu intr-un interviu acordat Money.ro.

Vladescu a explicat ca Romania nu taxeaza pensia la momentul platii, ceea ce scoate din circuitul de taxare o suma foarte importanta care se impoziteaza in toata lumea.

Potrivit ministrul Finantelor, in acest mod ajung alte state sa aiba venituri bugetare de 47% din PIB.

Sebastian Vladescu: Toate pensiile trebuie impozitate

"As vrea sa devina dezbatere publica: trei milioane si ceva de platitori, sase milioane de beneficiari. Spunem acum ca am vrea o pensie care sa reprezinte 45% din salariul mediu. Dar noi avem o fiscalitate totala de 30% din PIB. E foarte greu sa-ti inchipui cum, avand atat de putini platitori si atatia beneficiari si o fiscalitate care este sub nivelul de 45%, ar putea cineva sa-ti plateasca 45%", a precizat Vladescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1092 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce ne ia Rusia de fraieri?

Includerea Romaniei in proiectul South Stream, realizarea unui depozit de gaze la Margineni si importul direct, fara intermediari, de gaze naturale din Rusia, sunt doar cateva din promisiunile pe care Gazprom le face Romaniei, ori de cate ori vreun oficial rus vine pe la Bucuresti.
Vezi continuarea pe http://www.bloombiz.ro/finante/de-ce-ne-ia-rusia-de-fraieri-

 

Ba e alba,ba e neagra!

Nimeni nu mai stie pe cine sa creada.Unde este adevarul?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor