Vladescu: Cheltuielile sociale si de personal trebuie reduse

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 19:27
1431 citiri
Vladescu: Cheltuielile sociale si de personal trebuie reduse

Cheltuielile sociale si cele de personal trebuie reduse in asa fel incat sa nu afecteze stabilitatea politica si sociala, sustine ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Restructurarile vor fi facute. Ele se vor face, dar cu 100.000 de oameni pe strada economia nu va functiona. Una este ca oamenii sa plece cate 10, 50 sau 100 si alta e sa plece maine 40.000 de bugetari. (...) Trebuie gasita o solutie prin care nu se va afecta stabilitatea politica si sociala," a spus Vladescu, citat de Mediafax.

Vladescu a tinut sa precizeze ca stabilitatea politica este unul dintre criteriile luate in considerare si de agentiile de rating si a aratat ca neajustarea cheltuielilor din sectorul public din trecut a fost o "mare eroare".

Potrivit ministrului, cheltuielile de personal si sociale reprezinta circa 9%, respectiv 12% din Produsul Intern Brut, dar trebuie reduse la 7%, respectiv 9-10% din PIB.

"Reducerea locurilor de munca din sectorul privat trebuie sa fie compensata printr-un impuls dat de stat prin cresterea cheltuielilor de investitii si crearea locurilor de munca, pentru ca altfel am intra intr-un cerc vicios", a explicat Vladescu.

Ministerul Finantelor trebuie sa se bazeze pe un mix de politici care sa vizeze cresterea cheltuielilor guvernamentale pentru sprijinirea mediului de afaceri, concomitent cu reducerea cheltuielilor sociale.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#sebastian vladescu, #reducere chetuieli, #cheltuieli personal , #stiri Sebastian Vladescu