Vladescu: In 2010 va renaste speranta, vom incepe cresterea economica

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 12:25
1561 citiri
Vladescu: In 2010 va renaste speranta, vom incepe cresterea economica
Foto: Antena3

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, se declara optimist in privinta evolutiei economiei romanesti in anul 2010, criticandu-i pe cei care "au creat o imagine in care increderea in economia romaneasca s-a prabusit total".

"Nu trebuie sa fim atat de ingrijorati(...) Anul 2010 va fi un an in care eu cred ca va renaste speranta si vom incepe cresterea economica (...) Nu cred ca somajul va fi atat de mare pe cat se estimeaza, mai ales daca vom pune in functie si o serie de masuri active pe care le preconizam", a declarat Vladescu vineri, la intrarea intr-o noua runda de audieri la Comisiile de buget finante pe tema bugetului pe 2010.

Ministrul a spus ca nu poate oferi deocamdata mai multe detalii legate aceste masuri, dar a anuntat ca dupa aprobarea bugetului in Parlament, saptamana viitoare, va discuta cu toti colegii sai din Guvern despre nevoile fiecarui minister si modalitatile de a sprijini investitiile si cresterea numarului de locuri de munca.

Sebastian Vladescu a mai spus ca nu a discutat pana in prezent cu niciunul dintre cei care au depus amendamente la buget, nici macar cu democrat-liberalii care au venit cu 200 de astfel de amendamente, dar a precizat ca le va avea in vedere pe cele care nu necesita surse suplimentare de finantare.

Ministrul a ramas pe pozitii in privinta demisiei sale, precizand insa ca va renunta la conducerea ministerului numai in cazul in care se reduce CAS-ul sau se majoreaza punctul de pensie, "nu automat, orice ar fi".

In privinta taxei pe avere propuse recent de un parlamentar PSD, ministrul de Finante a spus ca in 2010 toate taxele si impozitele raman asa cum sunt dar a precizat ca "in contextul unei reconstructii a sistemului de taxe si impozite poate fi reanalizata si aceasta problema".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Sebastian Vladescu crestere economic, #taxe avere 2010, #demisie Vladescu , #stiri Sebastian Vladescu