Vladescu: Nu sunt modificari solide la scrisoarea de intentie

Marti, 18 Mai 2010, ora 21:17
1522 citiri
Vladescu: Nu sunt modificari solide la scrisoarea de intentie
Foto: Ziarul Financiar

Nu sunt modificari solide la scrisoarea de intentie pentru acordul cu FMI, a declarat marti ministrul de Finante Sebastian Vladescu, dupa mai multe ore de discutii cu patronatele si sindicatele.

Ministrul a declarat ca reprezentantii sindicatelor si a patronatelor urmeaza sa prezinte, la o alta intalnire, o alta forma a scrisorii de intentie pentru imprumutul de la Fondul Monetar International.

"Nu sunt modificari solide ale scrisorii de intentie, au spus ca vor veni ulterior cu o alta scrisoare de intentie", a declarat ministrul Vladescu.

Intrebat daca va fi nevoie de reducerea salariilor si pensiilor si in anul 2001, ministrul a raspuns ca pentru 2011 vor exista alte legi care sa reglementeze salariile si pensiilor si ca nu va fi nevoie de astfel de masuri si la anul.

Scrisoarea de intentie a Guvernului pentru ce-a de-a patra transa din imprumutul de la FMI nu a primit, luni, avizul Consiliului Economic si Social. Documentul a fost respins de reprezentantii sindicatelor, iar reprezentantii patronatelor au declarat ca au de adus amendamente, iar reprezentantii guvernamentali s-au abtinut.

Guvernul s-a angajat, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, sa scada salariile bugetarilor cu 25% si pensiile cu 15%.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, prezent la randul sau la intalnirea de marti, a declarat ca salariile si pensiile vor fi reduse pentru toata lumea, si nu diferentiat, desi sindicalistii cer masuri de protectie sociala si reducerea fondului de salarii, in loc de reduceri la nivel individual.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, s-au intalnit marti cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, pentru a discuta despre masurile de reducere a salariilor bugetarilor si a pensiilor.

Scrisoarea FMI: trei posibilitati analizate de Guvern

Scrisoarea de intentie pentru acordul cu FMI nu a primit avizul Consiliului Economic si Social, sindicatele nefiind de acord cu reducerile salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Sindicatele raman pe pozitie: voteaza doar o scrisoare modificata catre FMI

Luni, sindicatele si patronatele au votat pentru redactarea unei noi scrisori de intentie catre Fond.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sebastian vladescu, #Vladescu modificari scrisoare, #scrisoare intentie , #stiri Sebastian Vladescu