Vladescu: Situatia nu e stralucitoare, dar nici atat de neagra ca in 1997

Duminica, 02 Mai 2010, ora 13:00
1157 citiri
Vladescu: Situatia nu e stralucitoare, dar nici atat de neagra ca in 1997

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat duminica ca discutiile cu FMI sunt complicate din cauza situatiei economice, dar in acelasi timp a subliniat faptul ca "situatia nu este atat de stralucitoare ca in 2007, dar nici atat de neagra ca in 1997".

Ministrul de resort a mai spus duminica, la PRO Tv, ca Guvernul a stabilit cu FMI sa ajunga cu plata TVA catre companii in termenul legal de 45 de zile pana la jumatatea acestui an, informeaza Mediafax.

"Nu exista in acest moment un risc de a nu continua discutiile cu Fondul Monetar. Discutiile sunt complicate pentru ca situatia economica este complicata, dar nu vad in acest moment un risc de a nu continua acordul cu Fondul Monetar", a declarat ministrul Finantelor.

Sebastian Vladescu a mai precizat ca Guvernul a stabilit cu Fondul Monetar o tinta de a ajunge cu plata TVA-ului la maxim 45 de zile si este o tinta pe care o va atinge pana la mijlocul acestui an.

"Ministerul Finantelor nu plateste direct datorii, Ministerul Finantelor restituie TVA in relatia directa cu companiile si, din acest punct de vedere, trendul este in mod evident crescator. Am platit mult mai mult TVA in primul trimestru decat in primul trimestru al anului trecut si, din acest punct de vedere, suntem in mod cert pe calea cea buna", a mai adaugat acesta.

Sebastian Vladescu se intalneste cu delegatia FMI

Sebastian Vladescu a mai spus ca i-ar placea ca bugetul de investitii sa fie mai mare cu 1-2 miliarde de euro, insa, pentru moment, Romania este "stramtorata".

Vladescu: Estimarea FMI pentru cresterea economica a Romaniei e optimista

"Situatia nu este atat de ingrozitiare. Nu mai este atat de stralucitoare ca in 2007, dar nici atat de neagra ca in 1997. Insa eu le dau un sfat romanilor: sa-si eficientizeze munca si sa se gandeasca la cum ar putea castiga mai mult", a mai precizat Vladescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Sebastian Vladescu FMI, #rambursare TVA firme, #situatie economica Romania , #stiri Sebastian Vladescu