Ziare.com

Accidentul lui Huidu CNA someaza public 5 televiziuni, pentru imaginile difuzate

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 20:14

   

Accidentul lui Huidu CNA someaza public 5 televiziuni, pentru imaginile difuzate
Posturile de televiziune OTV, B1 TV, Antena 1, Antena 3 si Realitatea TV au fost somate public de catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru modul in care au prezentat accidentul in care a fost implicat Serban Huidu.

In sedinta de joi a CNA, membrii Consiliului au constat ca toate cele cinci posturi au incalcat articolele 41 si 45 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, se arata in comunicatul de presa remis Ziare.com.

Potrivit articolului 41, "furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza: a) imagini ale persoanei aflate in situatia de victima, fara acordul acesteia, b) imagini ale persoanei fara discernamant sau decedate, fara acordul familiei, c) imagini care exploateaza sau scot in evidenta traumele ori traumatismele unei persoane".

Articolul 45 prevede ca "orice persoana are dreptul la respectarea intimitatii in momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabila sau o nenorocire", iar "in cazul situatiilor de suferinta umana, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenta, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia de a respecta imaginea si demnitatea persoanelor aflate in astfel de situatii".

In cazul postului OTV, membrii Consiliului au constatat si incalcarea dreptului la viata privata - prin difuzarea de informatii despre viata familiei Huidu din ziua premergatoare accidentului - prevazut in articolul 33 din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

CNA a mai constatat ca postul B1 TV nu a respectat nici articolul 40, alineatul 3, din Cod, in care se precizeaza ca "moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".

Realizatorul TV Serban Huidu a fost implicat, pe 16 octombrie, intr-un accident de circulatie, in judetul Brasov, in urma caruia au murit trei oameni.

Accident provocat de Huidu - CNA cere posturilor TV sa inceteze exploatarea tragediei

CNA a solicitat televiziunilor, pe 18 octombrie, sa inceteze "exploatarea traumei psihice a unor oameni si imixtiunile in viata privata", ca urmare a accidentului produs de Huidu si soldat cu trei morti.

Apelul a venit din partea membrului CNA, Narcisa Iorga, si a vizat posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Kanal D, National TV, OTV, Pro TV, Prima TV si Realitatea TV.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3703 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De aici si pina la......

Ideia ca Huidu e "una victima inocente de la Hustitia TV " nu mai e decit un pas. Huidu va invoca un paragraf din lege prin care justitia nu poate sa faca dreptate din cauza difuzarii defaimatoare si intentionate a Antenelor ! Politia asta a audio-vizualului....incepe sa se poarte ca si cenzura comunista ! Desfiintati pe acesti ....... frinari din zona media !

 

Comunistii si securisti au creat aceasta structura.

Uite ca creatura lor este in functie.

Sa se desfiinteze cenzura ein Rusi si transnistria matale.
La noi nu exista cenzura ci reguli.

Televiziuni dusmane!

Amenzi cat mai barosane!!

 

Despre CNA si nu numai

Acest CNA (a se citi Consiliul Portocaliu al audiovizualului) este mai degraba un executant fidel al ordinelor prezidentiabilului. Urmand acelasi discurs basescian, CNA-ul vrea sa ne demonstreze ca Antenele sunt nashpa si Tvr-ul este beton! Antenele au fost singurele posturi tv care au fost impartiale si au decis sa prezinte punctele de vedere ale tuturor celor implicati in accident.

 

Da ,,devreme,,. Basescu e de vina. Sunteti multumit ?

*

noroc cu televiziunea

si cu presa, care se lupta ca cei de la expertiza technica sa nu zica pina la urma ca de fapt decedatii l-au accidedentat pe Huidu !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor