De ce nu mi-e mila de Serban Huidu - De la cititori

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 20:42
4964 citiri
De ce nu mi-e mila de Serban Huidu - De la cititori
Foto: Adevarul

Nu mi-e mila de Serban Huidu. Pentru mine acesta este un ucigas, la fel ca si sotia lui Adrian Paunescu, doamna Carmen, care a omorat trei oameni pe soselele patriei in urma cu cativa ani, dar nu a facut cunostinta cu temnita puscariei. A primit trei ani cu suspendare drept rasplata, desi vinovatia ii aprtinea in intregime.

Vedem zilnic, fiecare dintre noi, astfel de oameni in trafic, incat am putea deveni oricand victime ale acestor nesabuiti.

Cu siguranta, daca in accidentul petrecut ieri nu ar fi fost implicat Serban Huidu, evenimentul tragic ar fi trecut la categoria "fapt divers". Dupa aproape un an de la napasta care s-a abatut asupra sa in Austria, realizatorul Prima Tv revine in atentia mass-media cu o noua isprava. Omoara trei oameni pe o sosea din Romania si o tara intreaga vorbeste despre ghinion, blesteme aruncate asupra lui de Oana Zavoranu sau de karma nefasta prezisa de Carmen Harra.

Nu se vorbeste absolut deloc, sau poate ca n-am fost eu atent, despre familiile victimelor, ilustri anonimi care au avut nenorocul sa cada in calea unui bolid condus de o vedeta Tv, cu nimic mai prejos de celebrele beizadele care isi etaleaza bijuteriile motorizate pe ecranele Tv. De ce ar fi Serban Huidu mai breaz decat Andrei Placinta, cel care alerga cu masina dupa un trecator pentru a trece cu rotile peste el? Serban Huidu nu s-a incadrat cu buna stiinta intr-o depasire neregulamentara?

Ma uit la masina lui Huidu si vad ditamai mastodontul. Cred si eu, cu asemenea masina ai curaj sa te bagi pe contrasens, fiindu-ti scarba sa stai in coloana pentru a ajunge intr-o amarata de destinatie. Ma intreb daca s-ar mai fi incadrat Huidu pe contrasens intr-o masina din asta firava, gen Logan, fara a avea siguranta ca in proportie de 85 la suta viata nu-i va fi periclitata? Poate daca s-ar fi intalnit cu un TIR, nu mai vorbeam despre Huidu la timpul prezent. Noroc ca masinile de tonaj mare au interdicitie pe anumite tronsoane.

Incredibil, cum de in Romania se pune problema ca o persoana, care a comis un accident grav, depasind o coloana pe linia continua intr-o curba periculoasa, sa scape de inchisoare. Aceasta atitudine a categoriei reprezentate de Huidu vine dintr-o suficienta a acestor oameni, care se considera privilegiati de statutul de vedeta, care le da un tupeu plin de adrenalina si ignoranta fata de legile statului roman.

Ar trebui sa fie clar din start: pe sosele se circula conform unei legi, in speta Codul Rutier, iar cine incalca aceste specificatii legale nu are decat sa plateasca scump. Indiferent ca se numeste Huidu sau Costica Butoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Serban Huidu, #Serban Huidu accident, #accident Carmen Paunescu , #accident