Sa-l judecam pe Huidu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 17 Octombrie 2011, ora 18:19
18048 citiri
Sa-l judecam pe Huidu (Opinii)
Foto: Realitatea Tv

Nu mi-a placut Serban Huidu niciodata. Dar asta nu are importanta. As fi tentat sa-l consider vinovat pentru accidentul in care trei oameni si-au pierdut viata. Din aceasta cauza nu pot sa spun ca imi este mila de el. Dar nici asta nu conteaza.

Il judec astfel dupa putinele informatii cunoscute pana acum. Nu stiu ce noutati ar putea sa mai apara astfel incat sa schimbe judecata generala asupra tragediei provocate de realizatorul tv.

Acest accident este mostra perfecta pentru toti cei care nu l-au inghitit pe "carcotas". O pitzi tocata la "Cronica" nu rateaza ocazia si-i ureaza tot raul din lume. O alta face matanii si se roaga in gand sa-i dea Dumnezeu rasplata dupa fapta.

Lasand emotiile tragediei deoparte, ce vedem? Un mistocar obisnuit sa judece la TV tot ce misca in presa e la doar un pas de a fi condamnat de fostii sai colegi. Din nou instinctul de a ne judeca aproapele se declanseaza fara a mai avea timp sa il suprimam.

Putem fi ipocriti si sa spunem ca nu comentam. Dar sa discutam apoi ore intregi la colt de bloc. Putem sa ne mintim repetandu-ne ca ne abtinem atat timp cat nu se cunosc exact imprejurarile... Sau putem sa recunoastem ca ne priveste atat de mult intamplarea, incat am fi avut pretentii mai mari de la un astfel de personaj, ca macar el va incerca sa fie un model pentru altii. N-a fost sa fie. Dimpotriva.

A condus la doar cateva luni dupa un traumatism din care nu se stie daca a iesit vindecat pe de-a-ntregul. Se afla intr-o masina care te ispiteste sa te abandonezi tuturor instinctelor de smardoias al soselelor. A intrat pe contrasens cu viteza, in depasire sau pierzand controlul volanului, unde a omorat trei oameni.

Te intrebi cata minte trebuie sa aiba un astfel de personaj. Sau daca puterea de judecata si toate celelalte simturi ii functionau cum trebuie.

Si totusi, dincolo de opiniile noastre, de simpatiile si empatia fiecaruia dintre noi si de instinctul natural al omului de a-si judeca aproapele, sa ne oprim pentru o secunda. Tragedia ramane. Ea nu este cu nimic deosebita fata de orice alt accident care se petrece in Romania cel putin o data la fiecare weekend. In astfel de situatii, norocosi sunt cei care scapa cu viata. Blestemati sunt doar cei care mor, eventual copiii ramasi fara parinti.

Privit astfel, Serban Huidu si familia sa sunt privilegiatii sortii, rasfatatii destinului. Ei sunt cei mai iubiti dintre pamanteni. Au supravietuit unei tragedii. Serban Huidu se poate considera un alintat al vietii - a iesit fara nicio zgarietura dintr-un teribil accident, provocat chiar de el. Masina scumpa a demonstrat ca face toti banii. De prea multe ori masinile cele mai sigure sunt conduse de persoane care le folosesc insa doar pentru a-si testa limitele.

Stiu. Sa ridice piatra cine n-a pacatuit. Dar, pe de alta parte, oricine conduce in Romania trebuie sa stie cati astfel de smecheri, cu masini scumpe si jeep-uri extravagante, exista pe soselele noastre si conduc schizofrenic in ritm de manele. In fata lor, voi sunteti marii ghinionisti ai vietii. In comparatie cu ei, voi sunteti cei blestemati.

De fapt, judecand dupa toate probabilitatile, pe langa ei, in trafic, voi sunteti deja condamnati la moarte. Sutele de cai putere de pe masinile lor ii fac sa creada ca pot zbura. Peste voi. Unii chiar cred ca au deja aripi. In comparatie cu ei, noi toti suntem deja simpli muritori ambulanti.

Iar daca vreti sa nu mai stati in calea lor, in postura de victime, convingeti-va politicienii pe care-i alegeti sa nu mai fure si sa va construiasca autostrazi. Doar asa numarul unor astfel de tragedii va scadea. In rest, doar proastia e un blestem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#accident morti Serban Huidu, #Serban Huidu accident dn1 , #accident