Serban Huidu isi revine din coma

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 19:10
11312 citiri
Serban Huidu isi revine din coma

Serban Huidu a fost detubat, a iesit din coma indusa si da semne ca incepe sa-si revina incet si incet, a anuntat, joi seara, colegul sau de platou, Mihai Gainusa.

"Si-a recunoscut sotia si m-a recunoscut pe mine. Serban are capul tare, se va face bine. Nu cred ca recuperarea va dura mai mult de cateva saptamani. Ce e cel mai important e ca Serban si-a revenit", a declarat Gainusa, care a plecat in Austria pentru a fi alaturi de prietenul si colegul sau.

Se pare insa ca Gainusa s-a grabit un pic sa anunte iesirea din coma, entuziasmat ca prietenul sau se simte mai bine. Purtatorul de cuvant al spitalului din Austria sustine ca nu se poate ca pacientul sa-si revina asa de repede, iar procesul de iesire din coma este unul de durata.

La randul sau, tatal lui Huidu, sustine ca, desi nu a fost informat oficial ca baiatul sau a iesit din coma, il crede pe Gainusa, "pentru ca el a fost acolo".

"Sunt convins ca toate simturile lui vor fi intacte, inclusiv simtul umorului. Am vorbit si cu Vlad, celalalt baiat, nu mi-au zis ca a iesit din coma. Procesul de iesire din coma este mai de lunga durata si nu trebuie sa-l agresam. Am mare incredere ca isi va reveni", a spus acesta.

O noua conferita de presa a medicilor din Austria, vizavi de starea de sanatate a Carcotasului, va avea loc vineri, la ora 14.00.

Serban Huidu, accident de schi in Austria: urmareste detalii pe Ziare.com

Medicii au declarat anterior ca, in urma tomografiilor facute a reiesit ca prezentatorul TV are o sangerare usoara si o fractura craniana exterioara, insa starea sa nu este foarte grava.

Prezentatorului Cronicii Carcotasilor urmeaza sa i se faca o analiza speciala, care nu se poate face in timp ce se afla in coma artificiala.

"Primul si cel mai important pas care a fost facut a fost intubarea, pentru a reusi sa i se supravegheze starea si a nu i se inrautati situatia. In urmatoarele ore, situatia nu se va schimba, va ramane in continuare stabila. Trezirea din coma artificiala va dura o perioada de timp. Abia maine dimineata (n.red-vineri) se va putea spune ceva exact in ceea ce priveste starea sa. Dupa ce il vom trezi, nu va fi necesara, mai mult ca sigur, o operatie", a declarat prof. univ. dr. Erich Schiumtzhard.

Accident din cauza partiei

Desi la inceput se vehicula ideea ca Huidu ar fi ocolit niste copii cand s-a produs accidentul, politia austriaca arata ca de fapt cauza a reprezentat-o starea partiei, lui Huidu blocandu-i-se schiul intr-un sant ud.

Serban Huidu, in coma in Austria: Schiul i s-a blocat intr-un sant

"La data de 29-12-2010, orele 13.45 un tanar roman in varsta de 34 de ani, schia, impreuna cu familia sa, in masivul Patscherkofel, zona Patsch. Purta casca. In zona neteda a partiei, a intalnit un sant ud, in care i s-a blocat un schi si s-a prabusit in partea stanga a partiei, aproximativ 10 metri, printre copacii din padure. A suferit leziuni grave la cap. Romanul a fost ransportat pe o distanta de 40 de metri pana la elicopterul medical de urgenta, care l-a transportat la spitalul din Innsbruck", anunta un comunicat al politiei austriece.

In coma indusa pentru investigatii

Potrivit datelor oferite de reprezentantii Prima Tv, dar si de familie, miercuri seara medicii austrieci i-au indus o coma artificiala pentru a putea face toate investigatiile necesare.

Vedetele se roaga pentru insanatosirea lui Huidu

Diagnosticul pus de medici, potrivit presei din Romania, este de hemoragie craniana, primele 24 de ore fiind decisive.

Miercuri seara, ziarul Libertatea, care il cita pe socrul "carcotasului", arata ca Huidu a fost constient la momentul internarii. "Serban nu este in coma. Isi misca mainile si picioarele. Sotia lui este cu el in rezerva. Serban a recunoscut-o si a strans-o de mana cand a vazut-o", a spus Matei Vintila.

Cum s-a produs accidentul

Prezentatorul de la Prima TV se afla pe partie cand, coborand cu viteza, a pierdut controlul schiurilor si s-a lovit de un pom. Surse citate de Antena 3 sustineau la inceput ca Huidu a incercat sa evite niste copii.

Tatal lui Huidu: Serban al meu va rezista

Dupa producerea accidentului, familia "carcotasului" a cerut ajutorul Ambasadei Romaniei in Austria. Ambasada a luat legatura cu familia si cu spitalul si li se ofera asistenta necesara in astfel de situatii, a declarat reprezentata MAE, Doris Mircea, pentru Realitatea TV.

Accidentul lui Huidu, in presa din Austria

Si presa locala din Austria vorbeste despre accidentul in care a fost implicat Serban Huidu. Ziarul Tiroler Tageszeitung scrie ca un roman de 34 de ani s-a izbit de un copac, dupa ce a alunecat cu schiurile cu mare viteza cativa metri prin padure.

Desi purta casca, s-a ranit grav la cap, se mentioneaza in articol. El a primit rapid ingrijiri de la salvamontisti si a fost dus cu un elicopter la spitalul din Innsbruck.

Fanii, alaturi de Huidu pe Facebook

La scurt timp de la aflarea vestii accidentului pe care l-a suferit Serban Huidu, pe internet au inceput sa apara mesaje din partea fanilor.

Utilizatorii grupului posteaza mesaje de sustinere pentru carcotas si pentru familia acestuia.

Un grup de sustinere numit "Alaturi de Huidu", care numara peste 150 de membri, a aparut pe reteaua de socializare Facebook.

Utilizatorii posteaza mesaje de sustinere pentru carcotas si pentru familia acestuia, dar si fisiere video din emisiunea lui Serban Huidu.

Serban Huidu are 34 de ani si este realizator de radio si de televiziune. El prezinta, impreuna cu Mihai Gainusa, show-ul matinal de la postul de radio Kiss FM, precum si emisiunea saptamanala de la Prima TV "Cronica Carcotasilor".

Fratele sau, Vlad, a fost si el la un pas de moarte in vara acestui an, dupa un accident de motocicleta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Serban Huidu coma, #revenire Huidu , #Mihai Gainusa