Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa recunosti produsele contrafacute

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 07:35
6072 citiri
Cum sa recunosti produsele contrafacute

Mai ales in perioada Sarbatorilor, toata lumea face cadouri iar in top-ul listei stau produsele de la firme cunoscute, care de cele mai multe ori sunt foarte costisitoare. De aceea este important sa stii cum sa recunosti un fals, pentru a nu arunca banii pe fereastra.

Cumparaturile facute online pun un zid destul de mare intre cumparator si producator, de aceea este destul de usor sa fii inselat in acest mod. In zilele noastre este greu sa fii sigur de ce cumperi si atunci cand ai produsul in mana si il studiezi pe indelete.

Parfumurile, gentile si in general obiectele din piele, incaltarile si imbracamintea sport, ceasurile si chiar DVD-urile sunt printre cele mai des contrafacute obiecte.

Site-ul revistei

Shine ne ajuta cu cateva sfaturi pentru a depista falsurile si a ne folosi banii in mod util pe ceva de calitate:

Etichetele. Fii sigur ca stii exact cum arata logo-ul firmei de la care vrei sa cumperi, ca ii stii culorile si modalitatea de scriere. Cauta apoi eventuale greseli de scriere si daca sunt corect pozitionate. Inca ceva, verifica tara de origine, si fii sigura ca o geanta Luis Vuiton nu este "Fabricata in Taiwan".

Cusaturile. Designerii celebri de genti sunt foarte atenti la detalii si nu isi permit sa lase cusaturi neingrijite sau care se destrama usor. Asa ca, daca sesizezi asa ceva, poti sa ai indoiala ca este un lucru contrafacut.

Captuseala. Obiectele contrafacute sunt de obicei fabricate din produse ieftine, asa ca interiorul va fi probabil din material sintetic, in timp ce captuseala unui produs veritabil va fi din piele de caprioara.

Detaliile. Asigura-te ca fermoarele merg cum trebuie si ca ata de la cusaturi este in culoarea potrivita. Multe firme cunoscute au incluse certificate ce atesta originea produsului, precum si carticele cu modul de utilizare adecvat si cu eventuale instructiuni.

Data expirarii Parfumurile de firma aflate la reduceri chiar s-ar putea sa fie originale, dar expirate de atat de mult timp incat si-au pierdut orice urma de miros.

Ambalajul Fii atent si la felul cum sunt ambalate produsele si daca pungile sau cutiile in care vin par produse de aceeasi firma. Daca sunt doar sigilate in plastic, asta nu este o garantie ca sunt originale; sa ne amintim ca au fost cazuri in care sticlutele de parfum erau umplute cu detergenti de spalat geamuri sau chiar cu urina.

Pentru a evita orice neplaceri, mai bine cumpara de la un magazin avizat, de ce nu o reprezentanta a firmei pe care o doresti. In orice caz, evita sa cumperi astfel de produse scumpe de la taraba din piata sau din magazinul de la coltul strazii.

Ai foarte mare grija cu site-urile. Sunt intr-adevar cateva avizate, dar nu poti fi sigur niciodata ce nimeresti. Plus ca, de cele mai multe ori, poza afisata online nu coincide cu imaginea produsului pe care il vei primi.

La magazin, de asemenea, ar trebui sa-ti dea de gandit daca nu accepta carte de credit. Pastreaza intotdeauna bonul, pentru a avea o dovada in cazul in care ai o surpriza neplacuta.

Daca in mica ta repriza de cumparaturi dai peste un lucru care, desi stii ca este fals, ti se pare binevenit, nu cumpara totusi. Nu numai ca este ilegal sa faci asa ceva, dar va fi probabil si de foarte proasta calitate si nu te vei bucura prea mult timp de el.

Mai mult decat atat, falsurile aduc un prejudiciu enorm economiei mondiale, de aproximativ 600 miliarde de dolari in fiecare an, plus numeroase locuri de munca lipsa. Ca sa nu mai pomenim ca pierzi bucuria aceea ca detii ceva valoros cu adevarat.

Asa ca fa-ti cumparaturile numai din locuri avizate, iar daca ceva iti pare suspect, pleca de acolo imediat. In schimb, daca un produs ti se pare prea frumos si de calitate incat mai ca nu iti vine a crede, probabil chiar asa este, caci el este original!

Andrada Avram

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#produse contrafacute, #cum recunosti falsurile, #produse originale, #produse false , #cumparaturi