Ziare.com

Criticat din toate partile pentru "revolutia fiscala", PSD ataca bancile si multinationalele: Romania e victima unui jaf al gulerelor albe

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 15:12

   

Criticat din toate partile pentru "revolutia fiscala", PSD ataca bancile si multinationalele: Romania e victima unui jaf al gulerelor albe
PSD insista ca masurile fiscale adoptate recent sunt bune, desi mediul de afaceri, numeroase sindicate si inclusiv primari social-democrati au contestat Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codul Fiscal.

In fata acestor critici, insa, liderii PSD raspund acuzand bancile si multinationalele ca fura Romania. In aceasta logica, senatorul PSD Serban Nicolae a sustinut, vineri, ca Romania este "victima unui jaf al gulerelor albe", "care nu tine de legislatia romaneasca sau de actiunea guvernamentala", precizand ca daca oamenii ar fi informati, nu ar mai avea motive sa protesteze.

"Ma surprinde faptul ca nimeni nu se indigneaza pentru faptul ca bancile din Romania, companii multinationale, raporteaza pierderi sau profit zero de ani de zile, se extind ca activitate, au niste sedii foarte luxoase, un parc auto absolut spectaculos, fac team-buildinguri in statiuni dintre cele mai cautate din Romania, dar merg in continuare pe profit zero sau pe pierdere.

Si nimeni nu cauta o explicatie rationala. Nimeni nu protesteaza pentru faptul ca aceste companii actioneaza pe piata romaneasca de ani de zile si, cu toate astea, beneficiile asteptate de la investitorii straini nu apar. Poate lucrurile vor incepe sa se schimbe. Sau poate cei care protesteaza vor intelege ca, de fapt, Romania este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, si care nu tine de legislatia romaneasca sau de actiunea guvernamentala", a declarat, in conferinta de presa, senatorul PSD.

Datele oficiale consemneaza aproximativ 20 de banci care nu mai exista in realitate, a mentionat Serban Nicolae.

"Nu spun ca nu platesc contributiile angajatilor, eu spun ca raporteaza profit zero sau pierderi de ani de zile, de peste cinci ani, foarte multe dintre ele. Si acest lucru este nefiresc. Motiv pentru care incercam sa luam masuri in asa fel incat sa nu se mai procedeze la asa-numitele optimizari fiscale care semnalizeaza profitul realizat in Romania.

De altfel, atunci cand Guvernul Romaniei a anuntat masuri in aceasta privinta, foarte multi au reactionat ca se descurajeaza mediul de afaceri, ca se da o lovitura economiei de piata, ca se afecteaza libera concurenta s.a.m.d. Ulterior, cinci ministri de finante din Europa - Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda - au anuntat necesitatea de a avea exact aceleasi abordari in sensul in care impozitarea sa se faca la locul de realizare a veniturilor", a spus senatorul PSD.

In alta ordine de idei, conform lui Nicolae, "oamenii bine informati si de buna credinta" nu ar avea motive sa mai protesteze, dar probabil, nu s-a explicat suficient de clar faptul ca masurile de natura fiscala recent adoptate sunt generate de marile intarzieri si pierderi la bugetul de stat datorate procedurilor greoaie de colectare.

"Nu am spus nicio secunda ca plata defalcata a TVA sau transferul evidentei contributiilor de la angajator la angajat ar fi masuri de stimulare a mediului de afaceri. Sunt masuri de disciplinare fiscala, care sa asigure ca la bugetul de stat, pentru autostrazi, pentru spitale, pentru alte elemente de infrastructura de utilitate publica, sunt resursele necesare. Suntem pe ultimul loc in colectarea TVA-ului si in aceasta privinta nu s-a mai facut nimic foarte clar in ceea ce priveste procedurile, mai ales de colectare, de foarte multa vreme.

Avem peste un miliard si jumatate de euro pierdere in fiecare an TVA declarat si neincasat. Deci nu evazional, ci declarat, evidentiat in documente, si neincasat de statul roman de la firme aflate in insolventa. In ultimii trei ani s-a ajuns la 22 de miliarde de lei, sume care apar si nu se incaseaza. Sunt sume foarte mari din care, imaginati-va cate s-ar putea face", a spus senatorul PSD.

Citeste si:Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

4

Jaful poate fi oprit prin ROMÂNIZAREA si DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constitutiei Cetătenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă miscare de eliberare națională.

Constantin COJOCARU
6 septembrie 2017

 

 

1)

Cifre cutremurătoare referitoare la jefuirea poporului roman
Zilele trecute, am primit, la adresa mea de e-mail, un foarte interesant studiu semnat de domnul Profesor Eugen Stănescu, director la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova.
Domnul Profesor Stănescu s-a incumetat să pună cap la cap informatii adunate din documentele păstrate in muzeele de specialitate ale tării si să incerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul roman, in ultimele cinci secole, incepand cu anul 1415, anul in care Muntenia a inceput să plătească tribut Imperiului Otoman.

Iată cifrele la care a ajuns domnul Profesor Stănescu.
In perioada 1415-1877, deci, in 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova si Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.
In perioada 1678-1918, deci, in 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania si Bucovina, echivalentul a 876 tone de aur.
In perioada 1711-1877, deci, in 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele Romane, echivalentul a 46 tone de aur.
In total, cele trei imperii, in perioada 1415-1877, deci, in 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de romani o avutie echivalentă cu 1.263 tone de aur.
Domnul Profesor Stănescu ne spune, insă, că jefuirea romanilor s-a intensificat după obtinerea independentei, in 1877, si după Marea Unire, din 1918, astfel că in perioada care a urmat, pană in anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentand daune de război si profiturile scoase din tară de corporatiile străine care, in perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul romanesc.
Domnul Profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească in aur diversele plăti făcute de romani către imperiile cotropitoare de-a-lungul veacurilor, sub formă de bani, sau in natură etc., astfel că cifrele in aur le putem, acum, converti in banii actuali, in lei sau in euro, luand in considerare pretul actual al aurului.
In Raportul Anual al Băncii Nationale a Romaniei, 2016, ultimul dat publicitătii, se precizează că rezervele de aur ale Romaniei la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Pretul luat in considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur.
Dacă aplicăm pretul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de Domnul Profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, intre anii 1415 si 1945, poporul roman a fost jefuit de o avutie egală cu 484 miliarde de euro, in banii de astăzi.

 

 

2

Conform datelor publicate in Anuarele Statistice ale Romaniei, valoarea imobilizări lor corporale, deci a capitalului fix al Romaniei, la sfarsitul anului 1989, era egală cu 480 miliarde euro, in banii de astăzi.
Asta inseamnă că, intre anii 1945 si 1989, poporul roman reusise să acumuleze un capital egal cu avutia de care fusese deposedat de străini in cele cinci secole anterioare.
Tot conform datelor publicate in Anuarele Statistice ale Romaniei, in perioada 1990-2016, PIB-ul realizat in Romania, exprimat in preturile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost incasate de poporul roman, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale si de statul roman, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor si a ajutoarelor sociale, restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, in buzunarele si conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului romanesc, după anul 1989.
Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici intreprinzători romani care se chinuie să supravietuiască in climatul total ostil impus de marile corporatii autohtone si transnationale.
Mai răman 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile incasate de marile corporatii străine si autohtone, cele create prin megahotiile numite privatizări si retrocedări.
Conform datelor publicate de către Ministerul Finantelor Publice referitoare la executia bugetară, iu ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate si impozitate, ceea ce inseamnă că, in această perioadă, valoarea profiturilo r nedeclarate si neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.
Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului National de Statistică al Romaniei, 88% din capitalul utilizat in Romania este controlat de corporatiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.
Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate si neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporatiilor transnationale, este de 1.320 miliarde de euro. La acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, incasate de aceleasi corporatii transnationale, pentru profiturile declarate, si să scădem cele 6 miliarde de euro, cat au investit aceste corporatii in Romania, in perioada 1990-2016.
Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avutiei scoase din Romania de Imperiul Transnational, in ultimii 27 de ani.

 

 

3

Aplicăm pretul de 35 milioane de euro pentru tona de aur si aflăm, astfel, că avutia pe care a scos-o din Romania Imperiul Transnational, in ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantitătile de aur scoase din Romania de către străini, pană in anul 1945.
Deci, in ultimii 27 de ani, Imperiul Transnational a scos din Romania o avutie de 3,3 ori mai mare decat au scos toate imperiile, in 530 de ani, intre anii 1415 si 1945.
In ultimii 27 de ani, Imperiul Transnational a scos din Romania o avutie de 135 ori mai mare decat a scos Imperiul Otoman in 460 de ani.
In ultimii 27 de ani, Imperiul Transnational a scos din Romania o avutie de 53 ori mai mare decat a scos Imperiul Habsburgic in 240 de ani.
In ultimii 27 de ani, Imperiul Transnational a scos din Romania o avutie de 1.000 ori mai mare decat a scos Imperiul Rus in cele 10 invazii făcute in teritoriile romanesti pe parcursul a 166 de ani.In acest an, 2017, PIB-ul Romaniei va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel putin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra in buzunarele si conturile corporatiilor transnationale, vor fi scoase din tară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur.
Imperiul Transnational a ajuns să scoată din Romania echivalentul a 2.600 tone de aur, intr-un singur an, de 2 ori mai mult decat au scos din teritoriile romanesti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic si Imperiul Rus, IMPREUNĂ, in 460 de ani.
Acesta este rezultatul INSTRĂINĂRII capitalului romanesc.
Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernantii Romaniei in vara anului 1990, cand au respins Varianta Cojocaru si au adoptat Varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul roman de capitalul acumulat pană in anul 1989, au trecut acest capital in proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflatia declansată de BNR, si l-au trecut, apoi, cvasigratuit, in proprietatea străinilor, a transnationalilor, prin megahotiile numite privatizări si retrocedări, luandu-si si ei partea din pradă, cele10-12 procente din capital, cu care s-au autoimproprietărit.
Ajunsi proprietari asupra capitalului, transnationalii au capturat si statul roman, prin coruptie, pe care il folosesc pentru crearea sistemului juridic si financiar, prin care isi insusesc mai mult de jumătate din avutia pe care o crează poporul roman, prin munca sa, prost plătită.
Din păcate, poporul nu cunoaste nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă si controlată de către proprietarii
capitalului.

 

 

Tema "starinului cel rau" este veche la noi

Strainii doar au profitat de prostia noastra, lacomia si tradarea altora. La inceput a fost evrei. Lucrurile nu mergeau bine din cauza lor. Pe urma cocoii si burghezia, iar astazi ciclul se intoarce. Raul tarii nu vine din afara. El vine din interior. Degeaba inventam dujmani din afara, dujmanii tarii sunt in interior. Nu strainii ne obigata sa ne ploconim pe la portile lor pentru o dregatorie in tara, nu strainii ne-au impidecat sa ne muncim pamntul, nu strinii ne-au vandut resursele, nu strainii ne-au pus pe butuci industria, nu strainii ne-au impidecat sa avem un sistem de invatamant serios si un sistem de sanatate in care sa nu mori cu zile, nu strainii n-au falimentat sau ne-au vandut bancile. Nu starinii ne-au impidecat sa avem autostrazi. Nu strainii ne fac legile si programele de guvernare. NOI NE-AM FACUT TOATE ACESTE RELE.

 

 

Romania a avut bancile ei. Unde sunt acum?

.

 

 

Macar transnationalele astea produc ceva. Ce a "produs" guvernarea

tarii de cind e la conducere?

 

 

Mai ca-mi vine sa jur ca asta din poza,

e venit direct din ferma de purcei a lu Dracnea!

 

 

nivel intelectual de sofer cu diploma in drept

Cine isi da cu patetea despre romani!
Dragnea l-a pus la colt pe neisptavit dar el nu se lasa.
Dispateti in iad incompetentilor!
Poporul roman intelege cine a guvernat 20 de ani din 27,cine a scris si aprobat constitutia,cine face legile,cine fura cine striga hotii!
Citesc pe un site britanic ca rusii au avut un accident la o centrala nucleara si ne-au mai dat o portie de radiatii in septembrie.Spasiba!

 

 

Domnule Serban, dar bancile noastre unde sunt?

Unde este Bancorex-ul?. Unde este BCR-ul. Una ati falimentat-o si ati jefutit-o, iar pe celalta a vandut-o Tariceanu ca sa poata face pomeni electorale. Acum de ce va plangeti ca bancile sunt rele?.

 

 

Da . Toata Europa cere ca Dacia sa nu-si

externalizeze profiturile . Cu aceste profituri, guvernele PSD raspandite in toata Europa or sa dea pensii mai mari la toti spionii romani sau rusi care - nu'asa ...- sunt invatati sa traiasca bine.

Colonelul Dogaru si cei aflati in spatele lui - oameni plantati de generalul Militaru in '90 prin armata, servicii, guverne - au pus tar a pe butuci , cu nestiinta vajnicului popor roman pupator de moaste.

Vai de capul vostru .....

 

 

Multinationale au bani multi

Cine este sef departament si manager la firma multinationala are salariu lunar net de minim 5000 lei, masini scumpe. Firmele romanesti nu pot castiga lupta cu cele internationale.

 

 

sigur ca da

Oricine altcineva e vinovat de esecul lor.
Ba baieti, voi faceti "revolutia fiscala" voi sunteti vinovati de ceea ce o sa se intample in rau.

 

 

"Coruptii nu sunt totuna cu hotii"

Nea S. Niciolei după ce mai tare zicala din Luna Noiembrie incerci sa-ti bați recordul cu "victima unui jaf al gulerelor albe", "??
Poate te explici acum Tu sau Bengosi Marinatii si Pilulele Meneliste cine sunt " gulerelor albe", Hotii sau Coruptii??
Atat ai invatat nea Niciolei de al Kgb-istu Ilescu??

 

 

Totusi..

multinationalele sunt raul cel mai mic. Avem companii gen Tarom, capusate de politicieni si care au pierderi dar care isi acopera gaurile pt a functiona cu bani din buget, bani care lipsesc la autostrazi, spitale, etc...

 

 

Prima   1   2   3   Ultima

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor