PSD il propune pe Serban Nicolae la sefia Senatului. Votul are loc miercuri

Marti, 25 Februarie 2020, ora 12:08
5845 citiri
PSD il propune pe Serban Nicolae la sefia Senatului. Votul are loc miercuri
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Grupul senatorial PSD l-a desemnat, marti, prin vot, pe Serban Nicolae pentru a candida la sefia Senatului.

In favoarea acestei propuneri au votat 35 de social-democrati, iar 26 au fost impotriva, a precizat senatorul PSD Florian Bodog, noteaza Agerpres.

"Din fericire pentru mine, beneficiez de sprijinul colegilor, foare bine pregatiti, cu cariere pe cont propriu cat se poate de respectabile si care si-au dorit solidaritate", a declarat Serban Nicolae, la finalul sedintei.

"Va dati seama ca am fost liderul grupului trei ani si jumatate tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cat se poate de onest si de buna credinta. De altfel, cred ca activitatea mea in Senat este sufciient de bine cunoscuta ca sa primesc sprijinul altor grupuri parlamentare sau al altor partide", a adaugat Serban Nicolae, citat de News.ro.

Alegerile la grup s-au desfasurat in doua tururi de scrutin. In primul tur, au candidat Serban Nicolae, Titus Corlatean si Radu Stefan Oprea, iar primii clasati pentru turul doi au fost Serban Nicolae si Radu Stefan Oprea.

Intrebat cum va arata Senatul sub conducerea sa, Serban Nicolae a spus: "Eu sper sa arate asa cum trebuie sa arate o institutie constitutionala. (...) Amestecul numelui meu in diverse scandaluri s-a facut pentru a ma denigra".

Comitetul liderilor grupurilor politice din Senat a decis, luni, ca noul presedinte al Camerei superioare a Legislativului sa fie ales in sedinta plenului de miercuri.

Pe 2 februarie, la inceputul sesiunii, Teodor Melescanu a demisionat de la sefia Senatului dupa ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, ca alegerea sa este neconstitutionala.

"Am decis sa ma retrag din functia de presedinte al Senatului, desi nu a fost publicata decizia CCR si motivarea acesteia", spunea Melescanu de la tribuna Senatului.

Tot pe 2 februarie, plenul a votat vacantarea postului de presedinte al Senatului.

La inceputul sesiunii, dupa demisia lui Melescanu, PSD a anuntat ca il sustine pe Titus Corlatean pentru a prelua atributiile de presedinte al Senatului, PNL - pe Alina Gorghiu, iar USR - pe Vlad Alexandrescu.

In prezent, Corlatean este vicepresedintele Senatului care indeplineste temporar atributiile de presedinte.

Potrivit regulamentului, presedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt inscrise, in ordinea descrescatoare a marimii grupului parlamentar, numele si prenumele tuturor candidatilor propusi de liderii grupurilor parlamentare.

Fiecare grup parlamentar poate face o singura propunere. Este declarat ales presedinte al Senatului candidatul care a intrunit, la primul tur de scrutin, votul majoritatii senatorilor. Daca in primul tur niciunul dintre candidati nu intruneste votul majoritatii senatorilor, se organizeaza un al doilea tur la care participa primii doi clasati in primul tur.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#PSD Serban Nicolae sefie Senat, #PSD Serban Nicolae Senat , #PSD