Sindicalistii din penitenciare vor depune plangeri penale, dupa ce omul lor a fost injurat si amenintat in Senat de reprezentantii PSD

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 09:36
9642 citiri
Sindicalistii din penitenciare vor depune plangeri penale, dupa ce omul lor a fost injurat si amenintat in Senat de reprezentantii PSD
Foto: Arhiva Facebook/ Serban Nicolae

Sindicalistii din penitenciare anunta ca, saptamana aceasta, vor depune plangeri penale impotriva senatorilor PSD Serban Nicolae si Tit-Liviu Brailoiu. Acestia reclama un comportament abuziv si injurios cu prilejul discutarii proiectului de Statut al politistilor de penitenciare in comisiile din Senat.

"Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) condamna lipsa de transparenta si comportamentul injurios si abuziv al unor senatori social democrati, printre care Serban Nicolae si Tit-Liviu Brailoiu, in comisiile in care este discutat la Senat proiectul de lege privind Statutul politistului de penitenciare.

FSANP va depune in cursul acestei saptamani plangeri penale impotriva senatorilor care se fac vinovati de infractiuni de abuz in serviciu si limitarea exercitarii mandatului de reprezentare sindicala, si ia in calcul actiuni civile pentru insultele adresate de catre acestia in timpul sedintei Comisie pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din 20 noiembrie 2019", transmite FSANP intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

Sindicalistii arata ca, in sedinta de marti a Comisiei de Aparare din Senat, membrii au schimbat sala astfel incat sa evite presa, iar in acest context l-au dat afara pe reprezentantul angajatilor din penitenciare, iar ulterior l-au amenintat si injurat.

"Ieri 20 noiembrie 2018, cu doar 1 zi inainte de termenul de adoptare tacita si dupa ce presedintii comisiilor au schimbat sala de sedinte pentru a fi evitata presa care astepta declaratii pe o alta tema, o parte dintre senatorii social democrati, prin presedintele de sedinta, au decis eliminarea din sala a reprezentantului angajatilor din penitenciare, iar ca reactie la obiectiile acestuia au proferat amenintari si injurii care se pot demonstra usor cu inregistrarile de sedinta.

In context, in calitate de coautori ai amendamentelor la un proiect de act normativ extrem de slab dar bine sustinut politic si care-a fost promovat la fel de netransparent de catre ministrul Tudorel Toader, reprezentantii sindicalistilor din penitenciare au fost invitati si au participat la sedintele amanate succesiv ale comisiilor parlamentare.

Proiectul in cauza a primit aviz negativ de la Conisliul Economic si Social, au fost formulate peste 50 de amendamente de la Consiliul Legislativ si 44 de amendamente din partea FSANP.

Legea 62/2011 a Dialogului social, la art. 218 alin. 2, sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infractiunea de limitare a exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, iar art. 297 din Codul Penal sanctioneaza infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani", conform documentului citat.

De altfel, FSANP a publicat si o inregistrare din timpul sedintei din 20 noiembrie:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plangere penala Serban Nicolae, #plangere penala Tit Liviu Brailoiu , #PSD