Un deputat PSD anunta ca va vota impotriva modificarii legii ONG-urilor, propusa de colegii sai Serban Nicolae si Liviu Plesoianu

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 11:28
5382 citiri
Un deputat PSD anunta ca va vota impotriva modificarii legii ONG-urilor, propusa de colegii sai Serban Nicolae si Liviu Plesoianu
Foto: Facebook / Petre Florin Manole

Deputatul PSD de Bucuresti Petre-Florin Manole anunta ca va vota impotriva propunerii legislative depuse de colegii sai Serban Nicolae si Liviu Plesoianu prin care este schimbat cadrul legal in care activeaza ONG-urile si despre care Opozitia sustine ca ar urmari "reducerea la tacere" a societatii civile.

Deputatul social-democrat si-a asumat aceasta pozitie raspunzand unei intrebari directe care i-a fost adresata marti pe Facebook de Catalin Tenita.

"Credeti ca aceste obligatii de raportare si publicare semestriala in M.Of a veniturilor pana la nivelul de persoana (cu posibila incalcare a dreptului la o viata privata) reprezinta un mecanism democratic? Daca da, imi puteti spune cateva tari care aplica acest model, cu exceptia Rusiei lui Putin si a Ungariei lui Orban?", este una dintre intrebarile care ii sunt adresate deputatului PSD.

De asemenea, acesta este rugat sa comenteze faptul ca initiatorii proiectului au exclus de pe lista domeniilor ce intra la utilitate publica tocmai "apararea drepturilor omului si educatia civica?".

"Ce veti face dumneavoastra acum cand proiectul de lege va intra la Camera Deputatilor? Dincolo de votul propriu, veti lua o pozitie publica transanta? Veti incerca sa va convingeti colegii de caracterul antidemocratic al acestei legi?

Va scriu acest mesaj public stiindu-va si recunoscandu-va implicarea in societatea civila inainte de a incepe o cariera politica, si relatiile personale bune pe care le aveti cu zeci de persoane din societatea civila care vor fi afectate sever de aceasta lege", se arata la finalul interpelarii.

"Voi vota impotriva", a raspuns Petre Florin Manole. Mai mult acesta a dezvaluit: "Imi voi sustine opinia in grupul PSD si stiu deja ca sunt si alti colegi impotriva".

Intr-un alt comentariu, deputatul PSD a reamintit: "Din cate stiu eu de la Gabriel Petrea (ministrul Consultarii publice si dialogului social, n.red.), guvernul a avizat negativ initiativa. Asta inseamna deja un semnal politic si un pas administrativ clar".

Declaratiile lui Petre Florin Manole au fost apreciate de mai multi internauti, care l-au felicitat pentru pozitia adoptata.

In varsta de 34 de ani, Petre Florin Manole este licentiat in istorie si a activat de-a lungul anilor in mai multe organizatii neguvernamentale, cum ar fi "Centrul Romilor pentru Politici Publice", "Agentia de Dezvoltare Comunitara Impreuna" sau "Roma Education Fund Romania", potrivit fisei de la Camera Deputatilor.

La randul sau, ministrul Gabriel Petrea , mentionat in comentariu, a fost ales weekendul trecut liderul organizatiei de Tineret a PSD.

Senatorul Serban Nicolae si deputatul Liviu Plesoianu, ambii de la PSD, au initiat recent o propunere legislativa care introduce o serie de conditii suplimentare in activitatea organizatiilor neguvernamentale si despre care Opozitia sustine ca are drept scop reducerea la tacere a societatii civile.

Proiectul a trecut tacit, luni, de Senat si va fi trimis la Camera Deputatilor, decizionala.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#deputat PSD opune lege ONG , #PSD