Scandal la dezbaterile pe OUG 14: Serban Nicolae a dat-o afara pe reprezentanta Parchetului si s-a certat cu Gorghiu

Luni, 13 Februarie 2017, ora 22:14
11400 citiri
Scandal la dezbaterile pe OUG 14: Serban Nicolae a dat-o afara pe reprezentanta Parchetului si s-a certat cu Gorghiu
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Un scandal a izbucnit luni in comisia juridica a Senatului in timpul dezbaterilor asupra OUG 14. Presedintele comisiei, social-democratul Serban Nicolae, a dat-o afara din sala pe reprezentanta Parchetului General, careia i-a reprosat ca a venit neinvitata la comisie, apoi s-a angajat intr-un schimb dur de replici cu senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Scandalul in comisia juridica a izbucnit imediat ce reprezentanta Parchetului General a luat cuvantul, la cererea Alinei Gorghiu, asupra unui amendament din legea de aprobarea a OUG 14. Presedintele Comisiei, Serban Nicolae, i-a atras acesteia atentia ca nu a fost invitata si ca nu are voie sa vorbeasca.

"Am o rugaminte, prezenta dvs aici trebuie sa mi-o semnalati in primul rand mie. Eu n-am stiut de unde sunteti. Aveti in fata 11 senatori, daca cineva de la Ministerul Public se considera mult prea sus, probabil datorita salariului - ca procurorul General are salariul de cinci ori cat un senator - ca sa discute cu o comisie senatoriala, o sa va rog sa nu mai luati cuvantul niciodata", i-a spus Serban Nicolae reprezentantei Parchetului General.

Aceasta i-a replicat senatorului PSD ca Parchetul a informat conducerile celor doua Camere ale Parlamentului si comisiile juridice cu privire la prezenta ei acolo, dar social-democratul i-a respins argumentele.

"Va rog sa nu insistati. Sa stiti ca pe logica asta si noi, in dorinta de a sprjini Parchetul, am putea sa anuntam dorinta noastra de a participa la anchetele penale, mai ales la cele bazate pe protocoale secrete si pe echipe mixte. Nu va puteti permite niciodata ca prin notificarea Parlamentului sa va autoinvitati la sedintele comisiilor. Va multumesc pentru prezenta, nu e o chestiune personala, nu are nicio legatura cu dumneavoastra", i-a spus el.

"Nici n-as putea sa o iau personal, ar fi un compliment sa o iau eu personal", l-a atentionat reprezentanta Parchetului.

"Nu incercati sa fiti ironica, doamna. Nu e niciun compliment, e o atentionare foarte politicoasa si credeti-ma ca noi tinem la respectarea unor legi si a unor regulamente. Doamna, va rog frumos sa parasiti sala. Depasiti orice limita, nu va suparati. Chiar ma rog de dumneavoastra la comisia Parlamentului? Ce-i asta? Cum va permiteti sa insistati? Mai faceti un dosar penal daca vreti", a izbucnit Serban Nicolae.

In timp de reprezentanta Parchetului General isi strangea lucrurile si se pregatea sa plece, in disputa a intervenit Alina Gorghiu, care i-a reprosat lui Serban Nicolae ca este nepoliticos si ca abuzeaza de functia de presedinte al comisiei juridice.

Pentru a intelege cat mai bine ce s-a intamplat la Comisia Juridica, redam integral schimbul de replici:

Alina Gorghiu: Mi se pare nepoliticos schimbul de replici. Imi cer eu scuze, doamna, in numele comisiei. Domnul Serban Nicolae a vorbit in functie de presedinte, dar cred ca de data aceasta si-a folosit functia excesiv. Puteam, politicos domnule presedinte, sa transam aceasta problema, nu dand afara pe cineva din plenul unei comisii, chiar daca dumneavoastra aveti o relatie mai putin simpatica cu Parchetul General.

Serban Nicolae: As avea o respectuoasa rugaminte: abtineti-va sa mai imi dati lectii de comportament. Pastrati-le pentru cine credeti ca va poate permite asa ceva. Faptul ca dumneavoastra insistati in a-mi califica mie comportamentul, faptul ca transati sententios anumite opinii doar de dragul presei, ma lasa rece.

Alina Gorghiu: Imi permiteti sa am si eu un punct de vedere?

Serban Nicolae: Dar nu la adresa mea.

Alina Gorghiu: La adresa oamenilor care suntem in aceasta comisie, cu totii suntem martori...

Serban Nicolae: Doamna senator...

Alina Gorghiu:... domnule Serban Nicolae la actiunile dumneavoasttra lipsite de...

Serban Nicolae: Lipsite de ce, doamna?

Alina Gorghiu:... de politete. Cred ca e un cuvant bland pentru comportamentul dumneavoastra. Nu abuzati de functie ca sa ne tineti teorii.

Serban Nicolae: Eu am o functie data de rezultatul votului.

Alina Gorghiu: De aia credeti ca va puteti permite sa faceti orice in tara asta, inclusiv ordonantele astea de doi lei?

Serban Nicolae: Doamne fereste!

Alina Gorghiu: Nu puteti sa invocati votul pentru fiecare impolitete sau lipsa de bun simt sau ilegalitate.

Serban Nicolae: Incredibil!

Alina Gorghiu: Va rog sa reveniti in cadrul normal.

Serban Nicolae: Nu ma rugati nimic. Va rog frumos abtineti-va sa ma mai rugati ceva. N-am cum sa iau in considerare mitocaniile.

Alina Gorghiu: Nu ati consultat pe nimeni. Ati trantit o idee si ati dat afara un om pentru ca asa v-a placut. Mie mi se pare nepoliticos.

Serban Nicolae: Of, of, ce frica va mai e de Servicii!

Alina Gorghiu: Domnule Serban Nicolae, sapte ani de acasa n-au legatura cu Serviciile.

Serban Nicolae: Hai, lasati mitocania! Chiar va permiteti asa ceva? Atata tupeu? Dar de unde pana unde imi faceti dumneavoastra educatie mie?

Alina Gorghiu: Nu mai dati oameni afara din sala cand va tuna ca nu e in regula. Maine-poimaine o sa dati opozitia afara din sala.

Serban Nicolae: Certati-ma cu populismele astea plangacioase, lasati-le pentru alta data, incercati sa impresionati pe altcineva. Daca erati asa puternica va duceati la miting sa vedem cum va primeau mitingistii.

Schimbul de replici s-a incheiat la interventia celorlalti senatori din comisia juridica. Dezbaterile pe OUG 14 au continuat si s-au finalizat cu adoptarea, in unanimitate, a unui raport favorabil, de aprobare a ordonantei.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Serban Nicolae scandal Parchet data afara, #Seban Nicolae scandal mitocanie Gorghiu , #stiri Serban Nicolae