Serban Nicolae face apel, pe Facebook, la luciditate si ratiune in PSD. Ponta ii distribuie postarea

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 12:48
13478 citiri
Serban Nicolae face apel, pe Facebook, la luciditate si ratiune in PSD. Ponta ii distribuie postarea

Senatorul PSD Serban Nicolae face un apel, pe Facebook, la "luciditate si ratiune in PSD", postarea sa fiind distribuita de Victor Ponta, care scrie ca mai exista o solutie rationala "inainte ca PSD sa declanseze razboiul nuclear contra PSD".

"Dragi colegi din Partidul Social Democrat, cu autoritatea data de vechimea in PSD, de experienta politica acumulata si de loialitatea dovedita fata de social-democratie si fata de acest partid, fac un apel public la luciditate si ratiune. Este nefireasca si profund negativa indarjirea si inversunarea cu care se manifesta pozitiile adverse din interiorul partidului. Nu va radicalizati optiunile si nu va comportati ca si cum ati descoperit brusc dusmani de moarte printre colegi", este apelul lui Serban Nicolae, potrivit News.ro.

Senatorul subliniaza ca este, mai mult ca oricand, nevoie de echilibru si ratiune, de maturitate politica.

"Nu putem cere incredere cetatenilor Romaniei, votantilor nostri, daca guvernam cu doi membri, daca reorganizam majoritatea parlamentara si recalculam sprijinul politic la sase luni de la alegeri si daca taiem atat de violent liniile de comunicare dintre noi. Lasati sa primeze interesul public si renuntati la excesele de orgoliu. Reveniti la adevaratele prioritati ale Tarii, la dialog colegial si la responsabilitate politica. Spuneti-va opiniile cu fermitate si onestitate, in limitele statutului de membri ai PSD. Asta cred ca asteapta de la noi cei ce ne-au facut onoarea de a ne investi cu increderea lor", mai scrie Serban Nicolae.

Postarea sa este distribuita de Victor Ponta, cu mesajul: "De data aceasta sunt de acord cu Serban / si eu cred ca mai exista o solutie rationala - inainte ca PSD sa declanseze razboiul nuclear contra PSD!".

Motiunea de cenzura la adresa Guvernului Grindeanu va fi citita, duminica, in plenul Parlamentului, la ora 16.30. Anuntul a venit vineri, la miezul noptii, de la sediul PSD.

In ambele tabere exista discutii si negocieri, iar UDMR pare sa fie din nou cea care va inclina balanta.

Parlamentarii PSD au fost convocati prin SMS pentru duminica: "Dragi colegi, va rog mult sa ne mobilizam si DUMINICA (18 iunie), ora 15.00 sa facem cu totii un efort si sa ne intalnim in sedinta de grup de la CDEP, pentru semnarea motiunii de cenzura! Va urma BPR la ora 16.00 iar la ora 16.30 vom avea plen reunit, in cadrul caruia se va citi textul motiunii. La final vom avea o intalnire comuna - parlamentari si presedinti de organizatii judetene, intr-o locatie ce urmeaza a fi comunicata ulterior. Prezenta obligatorie!", se arata in mesajul transmis parlamentarilor, obtinut de News.ro.

La un calcul simplu, Puterea are in acest moment o majoritate care depaseste cu 14 alesi numarul necesar de voturi, 233, pentru ca motiunea sa treaca. Cu toate acestea, liderii coalitiei de guvernare au nevoie de sustinere si din alte formatiuni, mai ales ca din tabara Grindeanu-Ponta sunt anuntate negocieri intense cu alesii PSD.

UDMR, care ar putea sa reprezinte din nou cheia in actuala criza politica, a amanat luarea unei decizii si tine in sah ambele parti. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat sambata la Cluj ca maghiarii nu vor merge duminica la citirea motiunii in Parlament, insa vor continua negocierile si cu tabara Grindeanu, si cu tabara Dragnea, urmand sa ia o decizie in ziua votului.

De asemenea, PMP si PNL au anuntat ca nu vor merge duminica, la citirea motiunii de cenzura.

Motiunea PSD contra PSD va fi citita duminica in Parlament. Ce arata ultimele calcule

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Serban Nicolae apel ratiune, #motiune cenzura PSD contra Grindeanu , #stiri Serban Nicolae